Mardin’de Davet ve Kardeşlik Vakfı Mardin Temsilciliği tarafından ’Müslüman Halkların Kardeşliği’ konulu konferans düzenlendi.

İl Müftülüğü konferans salonunda düzenlenen konferansa, Davet ve Kardeşlik Vakfı Genel Başkanı Recep Songül, Davet ve Kardeşlik Vakfı Mardin Temsilcisi Mehmet Akbaş, ilahiyatçı Muhammed Özkılınç ve davetliler katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferans, sinevizyon gösterimiyle devam etti. Konferansın selamlama konuşmasını Davet ve Kardeşlik Vakfı Mardin Temsilcisi Mehmet Akbaş yaptı. Ardından açılış konuşmasını yapan Vakıf Genel Başkanı Recep Songül, müminlerin kardeş olduklarını hissetmeleri ve barış sürecinin devam etmesi gerektiğini söyledi.

İlahiyatçı Muhammed Özkılınç ise, kardeşlik hukukunun kuru bir laf olmadığını ifade ederek, "Kardeşliği idrak ettiğimiz zaman dünyanın durumu değişecek. Kardeşliği idrak ettiğimizde Mardin, Kürdistan, Türkistan, Arabistan ve cihan değişecek. Bu yüzden kardeşliğin üzerinde durmak ve kardeşliği zedeleyen unsurları aramızdan kaldırmak zorundayız" dedi.

Geçmişin Nemrutları ile bugünün Nemrutları arasından hiçbir farkın olmadığını belirten Özkılınç, dünya enerji kaynaklarının yüzde 90’ının İslam aleminde olmasına rağmen Müslümanların varlık içinde yokluğa mahkum edildiğini söyledi.

Konferans, karşılıklı soru ve cevapların ardından sona erdi.