Samsun’da down sendromlu 18 yaşındaki Cansu Atmaca, yaptığı resimlerle hayata bağlanıyor.

Atakum ilçesinde bulunan Yaşam Park’ta Amisos 55 Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü’nde resim yapan Cansu Atmaca, çizdiği yağlı boya tablolarıyla dikkat çekiyor. Resim eğitmeni Yeliz Türkgün’den bir süre aldığı eğitim sonrası resim yapma yeteneğini kazanan 18 yaşındaki down sendromu hastası Cansu Atmaca, yaptığı resimlerle hayata bağlanıyor. Gün boyu geldiği dernekte eline aldığı fırça ile yağlı boya çalışması yapan melek yüzlü Cansu, baharı simgeleyen tablo üzerinde uğraş veriyor.

Duygularını dile getiren Cansu Atmaca, “Burada ebru, takı tasarım, resim ve okuma-yazma kursları var. Ben resim kursu alıyorum. Kursa başlayalı 3 hafta oldu. Burayı çok seviyorum. Ben burada resim yaparken hayata daha çok bağlanıyorum” dedi.

Kurs hakkında bilgi veren resim eğitmeni Yeliz Türkgünü, “Burada engelli arkadaşlarımız var. Cansu arkadaşımız da bunlardan birisi. Kendisi down sendromlu. Şu anda resimle adaptasyonunu sağlıyoruz. Ona çok güzel resimler yaptırmaya çalışıyoruz. Çok istekli çok da severek geliyor” diye konuştu.