KAYSERİ (AA) - Mimar Sinan, Mimarlık Haftası etkinlikleri kapsamında doğum yeri Kayseri'de çeşitli etkinliklerle anılacak.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün yaptığı yazılı açıklamada, Türk mimarisinde önemli yere sahip olan Mimar Sinan'ın, "Kentin Ruhunda Mimar Sinan" etkinliğiyle anılacağını belirtti.

Kayseri'nin, Osmanlı İmparatorluğunun dünyaya damgasını vurduğu dönemin en önemli şahsiyetlerinden biri olan Mimar Sinan'ın doğduğu ve 22 yaşına kadar yaşadığı şehir olduğunu ifade eden Düzgün, şunları kaydetti:

"Mimar Sinan hepimizin bildiği gibi gerek şu anda Türkiye coğrafyası sınırları içinde gerekse Osmanlı coğrafyası sınırları içerisinde birçok ülkede önemli eserler bırakmıştır. Dünyaca tanınan ve bilinen biri olarak, onun eserlerinin mimarlık fakültelerinde okutulduğu, proje, tez, doktora konusu yapıldığı çok büyük bir mimarımızdır. Mimar Sinan; o zamanı mekana, manayı taşa nakşetme sanatını piramide benzetecek olursak, bu piramidin son taşı, zirve noktasıdır."

Düzgün, 04-05 Ekim tarihlerinde yapılacak olan "Kentin Ruhunda Mimar Sinan"  temalı etkinliğe tüm Kayseri halkının davetli olduğunu ve katılımlarını beklediğini belirtti.

"Kentin Ruhunda Mimar Sinan" temalı etkinliğin 4 Ekim Pazar günü saat 09.30'da Talas'ta "Kent Bulmacası Yarışması" ile başlayacağını belirten Düzgün, şöyle devam etti:

"Aynı gün saat 11.00'de Ağırnas’ta program düzenlenecek. Mimar Sinan’ın evinin gezilmesi ve Mimar Sinan Evi Alt Plan Haritaları ve Yer Altı Şehri Fotoğrafları Sergisi ile devam edecek. 5 Ekim Pazartesi günü ise saat 14.00’te 'Kentin Ruhunda Mimar Sinan'  söyleşisi olacak. Etkinlik programı saat 19.00'da Kent Bulmacası Yarışması Ödül Töreni ile son bulacak."