YOZGAT (AA) - Mina'daki izdihamda hayatını kaybeden Türk hacılardan Yozgatlı Cemaynur Bozkurt’un (70) yakınları, vefat haberini televizyonlardan öğrendi.

Eşi Salih Bozkurt ile 13 Eylül'de hac ibadetini yerine getirmek için Suudi Arabistan'a giden Cemaynur Bozkurt’un yakınları, vefat haberinin duyulmasının ardından ailenin Eskipazar Mahallesi'ndeki evine akın etti.

Cemaynur Bozkurt’un kardeşi Ali İhsan Güloğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ablasının öldüğünü televizyonlardan öğrendiklerini söyledi.

Resmi makamlardan ablasının ölümüne ilişkin kendilerine resmi bir açıklama yapılmadığını ifade eden Güloğlu, “Bizim elimizde şu anda ne bilgi, ne belge var. Ancak haberlerden duyduk. Eniştem de ablamla birlikte gitmişti, onun da yeni haberi oldu. Biz 4-5 saat önce duyduk, eniştem yeni duymuş ve hastaneye teşhise gidiyormuş" dedi.

Güloğlu, Suudi Arabistan'daki Türk yetkilileri telefonla arayarak vefat haberinin teyidini aldıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Takdiri ilahi ne diyelim. Eniştemi 2-3 saatte bir arıyoruz, 'Hiç bir haber yok' diyor. Ne şirket yetkilileri haber veriyor, ne Diyanet yetkilileri haber veriyor. Hastane hastane dolaşıyor orada. Biz sadece basından, internetten gördüğümüz haberlerle öldüğünü biliyoruz. En son kriz masasını aradık, 'Böyle bir isim var 'dediler. Oraya eniştemin numarasını verdik aramışlar ve şu anda teşhise gidiyor. Allah rahmet eylesin, günahlarını affetsin.” 

Salih Bozkurt ile telefonda konuşan oğlu Ersen Bozkurt da daha önce kalp ameliyatı geçiren babasına ilaçlarını içmesini söyleyerek, “Seni de kaybetmek istemiyorum baba” diyerek gözyaşlarına boğuldu.