KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi’nde (ERÜ) hayırsever Özkaya ailesi tarafından yaptırılan Onkoloji Gündüz Tedavi Merkezi’nde hastalara hizmet verilmeye başlandı.

ERÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, gerek büyüklüğü, gerekse donanımı bakımından Türkiye’nin en gelişmiş gündüz tedavi merkezi olan Nazende-Nuri Özkaya Onkoloji Gündüz Tedavi Merkezi’nde sadece Kayseri’den değil, çevre iller ve uzak illerden gelen hastalara en modern sağlık hizmeti sunulacak.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, bulunduğu bölgenin sağlık yerleşkesi konumundaki hastanelerindeki gelişmelerin hızla devam ettiğini belirtti.

Özellikle kanser tedavisi ile kemik iliği nakli ve kök hücre tedavisinde adından sıkça söz ettiren hastanelerinin Kayserili hayırsever Özkaya ailesi tarafından yaptırılan ve Türkiye’nin en gelişmiş gündüz tedavi merkezi Nazende-Nuri Özkaya Onkoloji Günlük Tedavi Merkezi ile daha da güçlendiğini ifade eden Doğru, şunları kaydetti:

"Hematoloji ve onkoloji hastalarına 1998 yılından itibaren Mehmet Kemal Dedeman Hematoloji-Onkoloji Hastanesi’nden hizmet vermekteyiz. Hematoloji ve onkoloji hastalarına günlük ayaktan tedavi hizmetini aynı hastanede sunuyorduk. Fakat hasta sayısının her geçen gün artması ile ünitemiz yetersiz hale gelmişti. Bizde bu durumu göz önünde bulundurarak Hematoloji-Onkoloji Hastanemiz bünyesinde faaliyet gösterecek büyük ve modern bir ayaktan tedavi merkezi yapılması için proje hazırlattık ve hayırsever arayışına giriştik. Daha öncede üniversitemize büyük katkısı olan hayırsever Özkaya ailesi teklifimizi kabul etti ve en modern şekilde gündüz tedavi merkezini inşa ettirdiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum."