CHP’li Nilüfer Belediyesi, yeni hizmet binasında, Meclis’te grubu bulunan AK Parti, CHP ve MHP Bursa milletvekillerine özel makam odası ve sekretarya tahsis edecek. Vatandaşla milletvekillerini buluşturmak istediklerini belirten Başkan Mustafa Bozbey, yıl sonunda vekillerin görüşme karnelerini çıkararak vatandaşla paylaşacaklarını söyledi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, belediye hizmet binasının aynı zamanda demokrasi binası olduğunu belirterek, “Nilüfer Belediyesi, ilk önce BAOB’u, ardından dernekler yerleşkesini, devam eden Anadolu Arastası’nı hayata geçirdi. Bu 3 proje de bir demokrasi alanıdır. Türkiye’de eşi, benzeri yok. Bir başka demokrasi alanımız da, Nilüfer Belediyesi hizmet binasıdır. Bu binayı planlarken halkın binası dedik. Bu binanın ismini koyarken sosyal medyadan halk ile paylaştık. Bunun üzerine halk evi olarak da kullanılmasına karar verdik. Ne saray, ne de başka bir şey, Nilüfer Belediyesi binasının adını halk evi olarak koyduk” dedi.

HEM MAKAM ODASI, HEM DE SEKRETARYA

Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde parlamentoda grubu bulunan milletvekillerine ait odalar yaptıklarını ifade eden Bozbey, “Yıl başından sonra hizmete başlayacağız. Bursa’da 3 partinin milletvekili var. Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi. Bu partilerin milletvekillerine birer oda yaptık. Sekretaryası Nilüfer Belediyesi tarafından yürütülecek. Vatandaş halkın evinde halkın seçtikleriyle bir araya gelecek. Vatandaş milletvekilleriyle görüşmek istediğini Nilüfer Belediyesi’nin sekretaryasına iletecek. Sekretarya, vatandaş hangi milletvekiliyle görüşülmek istiyorsa, o vekili arayarak vatandaşın görüşme talebini iletecek. Randevuya cevap verip vermeyeceği, ya da ne görüşüleceği onlar tarafından bilgilendirildikten sonra, sekretarya vatandaşa geri bildirim yapacak. Böyle bir sistem kuruyoruz” diye konuştu.

Her yıl sonu bütün milletvekillerinin karnelerini vatandaş ile paylaşacaklarını vurgulayan Bozbey, “Yani şu milletvekilimize şu kadar talep geldi, şu milletvekillerimiz randevu verdi, vermedi, görüştü, görüşmedi ya da randevu verdiği halde gelmedi gibi bir rapor oluşturacağız. Milletvekillerimizden halk günü yapmak isteyen varsa halk günü yapmalarını sağlayacağız. Çünkü burası halkın evi. Biz Nilüfer ya da Bursa halkının parti binasında milletvekiliyle görüşmesini değil, halkın evinde görüşmesini arzu ediyoruz. Son derece ilgi çekti. Bu projeyi yılbaşı itibariyle uygulamaya koyuyoruz. Aralık ayının 20’sinden sonra milletvekillerine, siyasi parti genel merkezlerine ve il başkanlıklarına uygulama ile ilgili bilgi gidecek” dedi.

MECLİS SALONUNDA TARTIŞMA ORTAMI OLACAK

Bozbey, “Meclis salonumuz şubat ayı içerisinde bitecek ve Türkiye’de örnek bir meclis salonu olacak. Meclis toplantılarını halkın takip etmesine izin veriyoruz. Türkiye’de meclis toplantılarında halka söz hakkı veren ilk belediye biziz. Bizim gibi düşünen parmakla sayılır belediye var. Bizim meclis toplantılarımızda söz almak isteyen vatandaşa hemen söz verilir. Diğer belediyelerin hiçbirinde vermez. Meclis salonlarının hem balkon kısmında, hem de alt tarafta vatandaşlara ait yerler olacak. Meclis üyelerinin rahat çalışması sağlanacak” şeklinde konuştu.