Antalya’nın Aksu ilçesinde 42 dönümlük 2B arazisi üzerine dikilen 800 zeytin fidanı söküldü. Söküm işlemleri Aksu Belediyesi işçileri tarafından zabıta Ve polis kontrolünde yapılırken iş makineleri de çevreyi düzenledi.

Antalya’nın Aksu ilçesinde 42 dönümlük araziye dikili yaklaşık 800 zeytin fidanı söküldü. Aksu Belediye ekipleri ve zabıta kontrolünde yapılan söküm işleminde arazinin 1973 yılından bu yana sahibi olduklarını ve vergisini ödediklerini söyleyen Bilal Koca, belediyenin yaptığı söküm işleminin usülsüz olduğunu ve olayı mahkemeye taşıyacağını söyledi.

İŞÇİLER ZEYTİN FİDANLARINI KÖKLERİNDEN SÖKTÜ

İş makineleri arazinin çevresini kapatan tel örgüleri yerinden söküp düzenlerken dikili vaziyetteki 800 fidan ise belediye işçileri tarafından tek tek köklerinden çıkarılarak temizlendi. 2B kapsamında olan Arazinin 1973 yılından bu yana vergisini ödediklerini ve alımı için ve zeytin fidanı dikerek araziyi değerlendirmek istediklerini belirten Bilal Koca, Kaymakamlık, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Tapu Müdürlüğü’nde arazinin kendilerine ait olduğunu gösteren resmi kayıtlarının olduğunu ileri sürdü.

“SÖKÜLEN FİDANLARI BELEDİYEYE VERECEĞİM”

Yapılan işlemin hukuksuz olduğunu öne süren Koca, “Benim belgelerim burada. Mağdur oldum, gereken neyse yapacağım” dedi. Sökülen fidanları belediyeye vereceğini de vurgulayan Koca sözlerini şöyle sürdürdü:

“1973 yılından bu yana yatırılan vergilerin makbuzları elimde mevcut. Burası 2B arazisi, Milli Emlak’a 2001 yılında, 2009 yılında ve 1 yıl önce yine başvuru yaptık. Bu arazinin devlete ait olduğu gerekçesiyle fidanlarımız söküldü ve burada çalışma yapamayacağımız söylendi. Belgelerim hepsi tamam. Bu kadar mahsüle yazık oldu. Dedemden, babamdan bana kalan araziydi. Sökülen ağaçları belediyeye vereceğim. Onlarda herhalde dikim yapacaklar. 42 dönüm araziye 800 zeytin fidanı dikmiştim. Hepsi söküldü” dedi.

Söküm işlemine ilişkin açıklama yapan yetkililer ise arazinin hazine arazisi statüsünde olduğunu ve Antalya Valiliği’nden gelen “Hazine arazilerindeki faaliyetleri durdurun” tebliği üzerine gerekli işlemleri yaptıklarını belirtti.