BALIKESİR (AA) - Balıkesir'de bir ATM'nin üzerindeki reklam panosundaki arızayı gidermek üzere gönderilen görevli elektrikleri kesince, polis ve bankanın genel müdürlük merkezi hırsızlık olduğu şüphesiyle harekete geçti. 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, merkez Karesi ilçesi Paşaalanı Mahallasi'nde bir bankaya ait ATM'nin reklam panosunda elektrik arızası meydana geldi.

Reklam şirketi tarafından onarıma gönderilen görevli, ATM'nin arka kapısını açtıktan sonra cihazın elektriklerini kesince gönderilen sinyalle birlikte bankanın genel müdürlük merkezi ve polis harekete geçti. Bölgeye gelen polis ekipleri, elinde matkap, tornavida, seyyar küçük merdiven gibi malzemeler bulunan bu kişiyle karşılaştı.

Reklam şirketinden geldiğini, panodaki elektrik arızasını gidermeye çalıştığını belirten bu kişinin sorgusu sırasında iki banka görevlisi de ATM'ye para koymak için ellerinde siyah çantayla geldi.  Polis, soygun planı olabileceği düşüncesiyle banka görevlileri ve reklam çalışanını olay yerinde bir süre alıkoydu. 

İlk etapta aranan genel merkezden reklamla ilgili bir bilgilerinin olmadığını belirtilmesi üzerine bankanın Balıkesir şubesi müdürüne ulaşıldı. Şube müdürü de ilk başta kendilerine böyle bir bilgi ulaşmadığını bildirdi. 

Polis, banka görevlileri ve reklam çalışanlarının kimliklerini sorguladı. Gerçeğin anlaşılması, bir yetkilinin olay yerine gelmesi ve tutanakların tutulmasının ardından reklamcı panoyu tamir etti, banka görevlileri ise ATM'ye parayı yerleştirdi.