SİVAS (AA) - Sivas Lütfi Abay İlkokulu öğrencileri, Diyarbakır'ın Sur ve Şırnak'ın İdil ilçelerindeki terörle mücadelede görevli polis ve askerlere moral için mektup yazdı.

"Sınıftan Sınıra Projesi" kapsamında, söz konusu okulda eğitim gören yaklaşık 500 öğrenci, asker ve polislere mektup yazdı, bunları güzel sözler, şiirler ve çiçekler ile süsledi.

Öğrencilerin kaleme aldığı mektuplar, asker ve polislere gönderilmek üzere İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğünde görevli polislere teslim edildi.

Okulda düzenlenen törende konuşan İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Güneydoğu'daki bazı illerde terörle mücadelenin devam ettiğini anımsattı.

Ülkenin bayrağını dalgalandırmanın kolay olmadığını ve şehitler verildiğini dile getiren Çalışkan, "Küçük kardeşlerimizin bugün yaptığı etkinlik bizi çok duygulandırdı. Buradaki emanetleri Diyarbakır'ın Sur ilçesi ile Silopi ve Cizre'deki personelimize göndereceğim" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy da öğrencilerin vatanı koruyan polis ve askerlere destek olmak amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini belirterek, "Çocuklarımız mektuplar, topladıkları havlu ve çamaşırlarla polis ve askerlerimize destek olmak, moral vermek istemişler" ifadesini kullandı.

Konuşmalarının ardından 3/C sınıfı öğrencilerinden Gökçe Çamcı ve Erturan Kantaş, yazdıkları mektupları okudu.

- "Şehit haberlerini görünce dua ediyorum"

TSK mensubu babası Siirt'te görev yapan Kantaş, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Sevgili asker ağabeyim, benim babam da Siirt'te sizin gibi asker. Babam da vatan uğruna bizden ayrı. Kim bilir sizin de eşiniz, çocuğunuz, anneniz babanız vardır. Hasret bir şekilde vatan borcu ödüyorsunuz. Ben de askerlik çağına gelince sizin gibi olacağım. Her zaman size ve babama dua ediyorum. Vatan size emanet. Bize bu vatan atalarımızdan emanet, sahip çıkmalıyız. Televizyonda şehit haberleri görünce hem babama hem sizlere dua ediyorum. Allah sizleri korusun, güç versin. Bu bayrak sizin gibi askerler olduğu sürece hep dalgalanacak, hiç inmeyecek. Sizleri çok seviyorum. Ben de büyüyünce vatanıma hayırlı evlat olacağım. Allah sizin yardımcınız olsun ellerinizden öperim."

İl Emniyet Müdürü Çalışkan, öğrencinin mektubunu dinlerken gözyaşlarını tutamadı.