SİVAS (AA) - Sivas İl Özel İdaresindeki 579 iş makinesi ve araç, bakımdan geçirildi.

Sivas İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İşletme İştirakler Müdürlüğü, makine parkının daha verimli olması amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Kurumun önemli birimlerinden olan İşletme İştirakler Müdürlüğü, 2015 yılı içerisinde envanterine kattığı 41 yeni araç ve mevcut iş makinesiyle hem araç parkını güçlendiriyor hem de bakım atölyesinde çok sayıda aracın, iş makinesinin onarımlarını ve parça teminlerini gerçekleştiriyor.

2015 yılı yaz çalışma sezonunda ve karla mücadele çalışmalarında görev alan iş makinelerinin arızalarını gidermek amacıyla hem merkez atölyede hem de arazide çalışmaların yapıldığı belirtilen açıklamada, "Gezici bakım araçları ile de arızalanan iş makinelerine ve araçlara yerinde müdahale edilirken, toplam 579 aracın arızası giderildi. Ayrıca, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerinin 105 adet iş makinesi ve 202 personel ile kış boyu sürdürdüğü karla mücadele çalışmalarına 502 bin litre akaryakıt desteği sağlayarak köy yollarının vaktinde ve hızlı bir şekilde açılmasına katkı sağladı" ifadelerine yer verildi.