SİVAS (AA) - Sivas 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığında düzenlenen törende 1995/2 dönem acemi erler yemin ederek, vatani görevinin ilk bölümünü tamamladı.

Komutanlığın, General Şükrü Kanatlı Kışlası'ndaki törende, temel eğitim gören yaklaşık bin 500 er ant içti. Eğitimlerini tamamlayan askerlerin yemin töreni renkli görüntülere sahne olurken, aileler ve askerler duygusal anlar yaşadı.

Töreni ardından tugaya ilk katılan ve eğitim sürecini başarıyla tamamlayan askerlere hediye ve teşekkür belgesi verildi. 1995/2 tertip erlerden Dergah Çeliktaş, yaş kütüğüne plaket çaktı. 

 Burada konuşan 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, unutulmayacak bir törene şahitlik edildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Sizlere birlikte bu törene Türkiye Cumhuriyeti'ni temsilen şanlı al bayrağımız da şahittir. Çanakkale, Kurtuluş, Kore, Kıbrıs ve terörle mücadele harekatında yiğitçe mücadele ederek canlarını aziz vatanda feda eden bütün şehitlerimizde şahittir. Güzel ülkemizde özgürce yaşama imkanını bahşeden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları da şahittir. Silahlı Kuvvetlerimizin saflarına katılan Mehmetçikler, bu yeminle birlikte sizler milletimize sadakat ve hizmet edeceğinize amirlerinize mutlak itaat edeceğinize, ulusumuzun güvenliğine layık olacağınızı ve Atatürk'ün düşünce sistemine bağlı kalacağınızı beyan ettiniz."

Tören geçişinin ardından ailelerin çocuklarıyla buluşmasında duygulu anlar yaşandı. Erlerin anne, babaları yaşadıkları gurur karşısında gözyaşlarını tutamadı. 

Törene Sivas Valisi Alim Barut ile Belediye Başkan vekili Ahmet Özaydın da katıldı.