SİVAS (AA) - Sivas Belediyesi bünyesindeki Hayat Ağacı Derneğinin desteğiyle toplanan gıda ve giysi malzemelerinin yer aldığı 2 yardım tırı, Suriye'ye uğurlandı.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, kent meydanında düzenlenen uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, Suriye'deki iç savaşın hız kesmeden devam ettiğini, dünya IŞİD ile mücadele ederken, Bayırbucak Türkmenlerinin üzerine de bombalar yağdırıldığını söyledi.

Bayırbucak Türkmenlerinin IŞİD'e karşı mücadele ettiğini ve Suriye'nin bütünlüğünü savunduğunu belirten Aydın, "Bizler soydaşlarımıza her zaman olduğu gibi imkanlarımız ölçüsünde insani yardımlar konusunda destek olmaya çalışıyoruz" dedi. 

Gelen bilgiler ve talepler doğrultusunda yardım malzemeleri yüklü 2 tırı bugün, 3 tırı da gelecek hafta yola çıkartacaklarını aktaran Aydın, şunları kaydetti:

"Hayat Ağacı Derneğimiz ve Gıda Bankamız yoğun bir çalışma yaptı. 110 ton un, 5 ton makarna, 3 bin çocuk kıyafeti, 500 çocuk pantolonu ve 100 battaniyeden oluşan yardımlarımızı onlara ulaştırmak istiyoruz. Yardımları sınıra kadar kendi araçlarımızla götüreceğiz ve sınırda oradaki Türkmen kardeşlerimize teslim edilecek. İnşallah, onların yaralarına bir nebze olsun merhem oluruz, dualarımız ve desteklerimiz onlarla. Rabbim o bölgede yaşanan sorunların ve savaşın biran önce son bulmasını nasip etsin."

Yardımların devam edeceğini dile getiren Aydın, katkısı olanlara teşekkür etti.

Açıklamanın ardından 2 tır, Suriye'ye uğurlandı.