Sivas’ta sivil toplum kuruluşu temsilcileri, İsrail’in Batı Kudüs’te aşırı sağcı hahama yönelik silahlı saldırıyı bahane ederek Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatmasına yağmur altında tepki gösterdi.

Cuma namazı sonrası kent meydanında toplanan Anadolu Gençlik Derneği üyeleriyle sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yağmur altında İsrail’in Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatmasını protesto etti. Filistin’i destekleyen dövizler taşıyan grup, İsrail’in aleyhine sloganlar attı.

Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’nın 43 yıldır işgal altında bulunduğunu söyleyen Anadolu Gençlik Derneği Sivas Şube Başkanı Bülent Şimşek, “Allah’ın çevresini mübarek kıldığı Mescid-i Aksa ve Kudüs, Siyonistler tarafından 1967 yılında işgal edildi. O günden bu yana bu mekan sürekli tehdit altındadır. Siyonistlerin amacı Mescid-i Aksa’yı ortadan kaldırmaktır. Bundan dolayı da Kudüs’ü işgal ettikleri günden itibaren Mescid-i Aksa’yı sayısız kez kundaklamışlardır” dedi.

İsrail’in bir terör devletini olduğunu ve çıkan olayları bahane ederek Mescid-i Aksa’yı ibadete kapattığını söyleyen Şimşek, şunları kaydetti.

“İsrail, Siyonistlerin kışkırtmaları neticesinde çıkan olayları bahane ederek ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatmıştır. Bu kapatma kararı için ’insan hak ve özgürlükleri’ demek bir anlam ifade etmeyecektir. Burada topyekün hiçe sayılan, 1 buçuk milyar İslam alemidir. İsrail’in bu cüretinin arkasında, İslam aleminin parçalanmışlığından aldığı cesaret vardır. İsrail’in bu cüretinin arkasında altmış parça İslam ülkesinin bir tek Selahaddin çıkaramayışından aldığı cesaret vardır.”