KAYSERİ (AA) - İncesu Belediyesi yeni bir uygulama ile sigaranın izmaritlerini vatandaşların bu sene şampiyon olmasını isteği takımın kutusuna atmasını sağlayarak çevre kirliliğine karşı önlem aldı.

Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, çevre temizliğinin yanında geri dönüşüme de çok büyük önem verdiklerini, doğanın korunması ve kirletilmemesi için ilçeye geri dönüşüm sepetleri koyarak halkı bilinçlendirmeye çalıştıklarını belirtti.

Belediye olarak çevre temizliğine önem verdiklerini, bu kapsamda her yıl ilkokul çağındaki çocuklara kullanılmış pillerin, evlerde kullanılan atık yağların toplanması için eğitim verdiklerini ifade eden Karayol, şunları kaydetti:

"İlçemiz içerisinde bulanan mahallelere koyduğumuz geri dönüşüm sepetleriyle de halkımızın geri dönüşüm bilincini kazanması adına faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Bu kapsamda en büyük çevre kirliliğinden birisi olan sigara izmaritlerinin yerlere atılmaması için halkımızın ilgisini çekebilmek için yeni bir uygulama yapıyoruz. İlçemizde pilot yer olarak seçtiğimiz üç bölgede alfabetik sıraya göre üç takım ile ilgili sigara izmarit kutuları oluşturduk. Burada sigara kullanan insanlar içtikleri sigaranın izmaritini şampiyon olmasını isteği takımın kutusuna atarak hangi takımın bu sene şampiyon olması konusunda fikirlerini belirtmiş olacaklar hem de çevreyi kirletmemiş olacaklar."