ÇANKIRI (AA) - Çankırı Karatekin Üniversitesi Yaşam Boyu Öğrenim Uygulama ve Araştırma Merkezinin koordinasyonunda Sudanlı öğretim elemanlarına yönelik düzenlenen Türkçe kursu tamamlandı.

Rektör Prof. Dr. Ali İbrahim, Savaş Uluyazı Kampüsü rektörlük binası konferans salonunda düzenlenen törende, Sudan'da bulunan Sudan-Türk Mesleki ve Teknik Eğiticilerin Eğitim Merkezi'nin iki ülke arasında köprü oluşturduğunu söyledi.

Sudan'daki merkezin meyvelerini ileride alacaklarını vurgulayan Savaş, gelecek yıllarda da Sudanlıları Türkiye'de ağırlamak istediklerini kaydetti.

Türkçe kursuna katılan Sudanlı eğitmen Yrd. Doç. Dr Ahmed Fadlalla Ahımeır ise Türkiye'de bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Türkiye ile Sudan arasında adeta köprü görevi gördüklerini belirten Ahımeır, "Türk milletiyle bizim aramızda bir bağ var. Sudanlı arkadaşlarımız 'Türkiye ile Sudan arasında adeta köprü olalım' diye Türkçe öğrenmek istedi" dedi.

Çankırı'da mesleki ve teknik eğitim, turizm ve otel işletmeciliği, yönetim ve organizasyon ile kimya alanında kurslara katıldıklarını anlatan Ahımeır "Güleryüzlü bir üniversite olan Çankırı Karatekin Üniversitesi yaz okuluna katıldık. Hem eğitim gördük hem Türkçe öğrendik. Bu bir başlangıç oldu. Programlara katılan arkadaşlarımız, ilerleyen yıllarda benim şu anda konuştuğum Türkçe'yi değil, Çankırı'da, Türkiye'de konuşulan daha güzel Türkçe'yi öğrenecekler" diye konuştu.

Daha sonra yaz okuluna katılıp Türkçe öğrenen ve sertifika almaya hak kazanan Sudanlı 39 öğretim elemanına belgeleri verildi.