İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Koordine Merkezi’nin araştırmalarına göre, Türkiye sınırına yakın bölgelerde kurulan kamplarda barınan Suriyeli 150 bin çocuğun, salgın hastalık ve soğukla mücadele ettiği belirlendi.

Suriye’de 4 yıldır devam eden saldırılar nedeniyle ülkede 500 bine yakın insan, Atme, Kerame, Kah, Babus Selam başta olmak üzere yüzlerce kampta yaşam mücadelesi veriyor.

Kış mevsiminin gelmesiyle hayatın daha da zorlaştığı kamplarda özellikle bu durumdan en çok çocuklar etkileniyor. İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Koordine Merkezi’nin yaptığı araştırmada, Türkiye sınırına yakın bölgelerde 100’ü aşkın kampta barınan Suriyeli 150 bin çocuğun salgın hastalık ve soğukla mücadele ettiği belirlendi.

Ayrıca yetersiz beslenme, soğuk hava, temiz su sıkıntısı nedeniyle salgın hastalıkların arttığı belirtilen araştırmaya göre, Türkiye sınırındaki kamplarda yapılan yardımlar yetersiz kalıyor. Bu yüzden kış şartları daha da ağırlaşmadan kamplara başta battaniye olmak üzere çeşitli ısınma gereçlerinden oluşan acil yardım yapılması gerektiği belirtildi.

Geçen yıl Türkiye sınırında bulunan kamplarda 10’dan fazla çocuğun soğuk hava nedeniyle donarak hayatını kaybettiği kaydedildi.