SİVAS (AA) - İş adamı Sait Kaptan,  26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti'nin tek başına iktidar olmasının ardından adağını yerine getirerek 3 tosun kurban etti. 

1 Kasım'daki seçimde AK Parti'nin tek başına iktidar olması durumunda 3 tosunu kurban etme adağında bulunan Kaptan, sonuçların açıklanmasının ardından adağını yerine getirerek tosunları kentteki bir et kombinasında kestirdi.

Kaptan, gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti'nin iktidara gelmesinin mutluluğunu yaşadığını söyleyerek, "7 Haziran seçimlerinden sonra ülkemizde gördüğümüz sıkıntılar, 1 Kasım'da giderilmiş oldu. Memleketimizin istikrarı ve 78 milyon insanın huzur ve refahı için 3 kurbanı adak yapmıştım. Allah bu fırsatı verdi. Sadece eli silahlı terörist hariç, 78 milyon insanımız adına adak yaptık, hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 

Kurban etinin bir bölümünü ihtiyaç sahiplerine dağıtacağını aktaran Kaptan, kalan kısmı ile partililere yemek ikramında bulunacağını ifade etti. 

Adakların kurban edilmesi sırasında hazır bulunan Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın da hayırlı girişiminden dolayı Kaptan'a teşekkür etti. 

Ülkenin sıkıntılı bir dönemi geride bıraktığını vurgulayan Aydın, seçimlerin ülke için hayırlı olmasını dileyerek, şunları söyledi: 

"İnşallah, bu sonuçla kaldığımız yerden ülkemizi daha iyi noktalara taşıma adına devam edeceğiz. İlerlemeye, gelişmeye, refah seviyemizi yükseltmeye ve hepsinden daha da önemlisi ülkenin huzurunu bozmak isteyenlere fırsat vermeden birlik ve beraberliğimizi daim kılacağız. Bu ülkede yaşayan 78 milyonun kardeş olduğunu ve bu bilinci yerleştirmek için elimizden geleni yapacağız."