SİVAS (AA) - Sivas'ta Memur-Sen Sivas Şubesi öncülüğünde 58 sivil toplum kuruluşunun üyeleri, Hakkari ve Iğdır'daki terör saldırılarını kınadı.

Cumhuriyet Meydanı'nda ellerinde Türk Bayrakları ile toplanan grup, terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından gruptakiler adına açıklama yapan Memur-Sen Sivas İl Temsilcisi İlhan Karakoç, terörün kan ve şiddetten beslenerek insanlık suçu işlediğini söyledi. 

PKK terör örgütünün haince saldırılarla milletin birliğine ve dirliğine tuzak kurduğunu, toplumun birlikte yaşama umuduna kurşun sıktığını belirten Karakoç, "Gün büyük Türkiye'nin önünü kesmek, milletimizin moralini bozmak, kardeşlik hukukunu bitirmek için saldırılar yapan terör örgütlerine, terör örgütlerine silah dahil lojistik destek veren yabancı güçlere, eli kanlı terör örgütlerinin reklamını yapan medya ve sivil toplum kuruluşlarına karşı birlik olma, ortak hareket etme ve kararlı mücadele verme günüdür" dedi. 

Teröre karşı topyekün el ele, omuz omuza olma günü olduğunu aktaran Karakoç, "Çare, teröre karşı tek vücut olmaktır. Özgürlük, güvenlik dengesini gözeterek şiddetle ve terörle mücadele etmektir. Çare, terör örgütlerinin oyununa gelmeden demokratikleşme çalışmalarını sürdürmektir. Çare, sıkı yönetim ve olağanüstü hal tuzağına düşmeden terörle etkin mücadeleyi yürütmektir. Çare, etnik fitneye karşı kardeşlik hukukunu zirveye taşımaktır" diye konuştu. 

Terörün el birliği ile yenilebileceğini vurgulayan Karakoç, "Acının ülkesi, dili, dini, ırkı yoktur. Ağıtlar hangi dilden yakılırsa yakılsın hepsi can acıtıcı ve yürek yakıcıdır. Her gün gelen şehit haberleri ile ocaklara düşen ateş bütün yürekleri dağlamakta ve bıçak kemiğe dayanmaktadır" ifadelerini kullandı. 

Karakoç, Memur-Sen'in terörün kökü kazınana kadar verilecek sosyal, siyasal ve askeri mücadelenin yanında olduğunu dile getirdi. 

Grup, şehitler için dua okunmasının ardından dağıldı.