Tokat’ta görev yapan Veteriner Hekim Abdulhamit Çelik, kedi, köpek, kuş ve yabani hayvanların karıştığı kazalar sonrasında yaralı olan hayvanların tüm tedavi masraflarını zorunlu trafik sigortasının karşıladığını kaydetti.

Tokat İl Emniyet Müdürlüğü tarafından uygulanan "Hayvanların Karıştığı Trafik Kazalarında Sosyal Sorumluluk Projesi" kapsamında duyarlılığın artırılması hedefleniyor. Proje kapsamında aracıyla bir hayvana çarpan sürücünün yaralanan hayvanı veterinere götürmesi durumunda tüm masrafların trafik sigortası tarafından karşılandığına vurgu yapılıyor. Veteriner Hekim Abdulhamit Çelik, kedi köpek, kuş ve yabani hayvanların karıştığı kazalar sonrasında yaralı olan hayvanların tüm tedavi masraflarını zorunlu trafik sigortasının karşıladığını kaydetti.

Bir otomobilin çarpması sonucu yaralanan yavru kediye müdahale eden Çelik, tedavi kapsamında yapılacak olan operasyonlardaki masrafın proje kapsamında aracın çarptığı sigorta şirketi tarafından karşılanacağına dikkat çekti. Trafik kazalarında yaralanan hayvanı veteriner getirenlerden herhangi bir ücret alınmadıklarına dikkat çeken Çelik, bu uygulamadan insanların haberdar olmasını arzu ettiklerini söyledi.

Daha önceden hayvana çarpma şeklinde meydana gelen trafik kazalarında vatandaşın duyarlı olsa da bütçesi uygun olmadığı zamanlarda vicdanı ile baş başa kaldığını ifade eden Çelik, "Birçok kişi masrafları çok ağır olduğu için yaralı hayvanı veterinere getirmeye çekiniyordu. Bu konuda vicdanen rahatsız oluyorlardı. Projede bu anlamdaki amacımız trafik kazasında yaralanan sokak hayvanı kedi, köpek, kuş veya yaban hayvanları dahil tüm hayvanların tedavi masraflarını zorunlu trafik sigortasının karşılandığını duyurmak. Yapılması gereken tek şey kaza sonrasında olay yerinden aracınızla birlikte fotoğraf çekerek kliğine gelmek. Çünkü yapılan tüm tetkikler, tedaviler her türlü hizmetin karşılığını aracınızın bağlı bulunduğu sigorta şirketi yasal olarak ödemek zorunda. Bizde bu anlamda farkındalık oluşmasını arzu ediyoruz" diye konuştu.