KIRŞEHİR (AA) - Dağıtım izni için geldiği memleketi Kırşehir'de, kullandığı motosikletin devrilmesi sonucu hayatını kaybeden asker, toprağa verildi.

Kayseri'deki birliğinden dağıtım izni için Kırşehir merkeze bağlı Karahıdır köyündeki ailesinin yanına gelen ve burada geçirdiği motosiklet kazasında hayatını kaybeden piyade er Abdullah Demirbaş'ın (20) cenazesi, Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin morgundan alınarak Karahıdır köyü Merkez Camisine getirildi.

Babası Bekir ve annesi Ayşe Demirbaş, cami önünde taziyeleri kabul etti. Demirbaş'ın cenazesi, düzenlenen askeri tören ve kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

Törene, Demirbaş'ın ailesi ve yakınları, AK Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, AK Parti Kırşehir İl Başkanı Mustafa Kendirli ve askeri yetkililer katıldı.

Abdullah Demirbaş'ın, Kayseri Hava İndirme Tugayı'nda acemi eğitimini aldığı, usta birliğinin Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'na çıktığı öğrenildi.

Merkeze bağlı Karahıdır köyünde motosikletin devrilmesi sonucu Kayseri'deki birliğinden izne gelen piyade er Abdullah Demirbaş yaşamını yitirmiş, aynı motosikletteki bir kişi de yaralanmıştı.