KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Turizm Fakültesi tarafından 3. İstihdam Kariyer Günleri etkinliği düzenlendi..

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, fakültenin sergi salonunda gerçekleştirilen etkinlik öncesinde yaptığı açıklamada, amaçlarının turizm sektörünün olmazsa olmazı olan nitelikli iş gücünü sektörle buluşturmak olduğunu söyledi.

Geleneksel hale getirdikleri ve büyük ilgi gören istihdam kariyer günleri sayesinde bölgenin ve Türkiye'nin önemli turizm sektörü temsilcilerini üniversitede misafir ettiklerini belirten Karamustafa, öğrencilerin gün boyunca sektörlerin stantlarını gezerek hem özgeçmiş bırakabildiklerini hem de işletmelerle alakalı bilgi alabildiklerini ifade etti.

Sektörde söz sahibi 30'a yakın işletme temsilcisinin etkinliğe katıldığını aktaran Karamustafa, "Sektör temsilcileri öğrencilerin kariyer planlamalarında takip edecekleri yollar konusunda bilgilendirecek, sunumlar yapılacak. Sektördeki üst düzey yöneticiler kendi deneyimlerini paylaşacak. Sıcak bir atmosferde öğrencilerimizle turizm sektörü bir araya gelmiş olacak. Üniversite eğitimi kapalı kapılar arkasında değil sektörle, toplumla entegre olmalıdır. Biz de bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.