GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan, kentin artık 2 milyon 200 bin nüfuslu bir şehir olarak düşünülüp ona göre bütçe verilmesi gerektiğini söyledi.

Aslan, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'nde (GGC) düzenlediği basın toplantısında, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye ve özellikle Gaziantep'e sığınan Suriyelilerle ilgili rapor hazırladıklarını belirtti.

Türkiye'ye sığınan 300 bini aşkın Suriyeli'nin Gaziantep'te yaşadığına dikkati çeken Aslan, "Gaziantep, artık 2 milyon 200 bin nüfuslu bir şehir olarak düşünülmeli, bütçesi ve planlaması buna göre yapılmalı" diye konuştu.

Hazırladıkları raporu, hafta sonu Gaziantep'e gelmesi beklenen Başbakan Ahmet Davutoğlu'na da sunacaklarını dile getiren Aslan, şunları söyledi:

"Bu kadar kısa bir zamanda bu denli bir nüfus artışının, dünyanın en gelişmiş kentlerinde dahi sosyal, çevresel, ekonomik, eğitim, alt yapı, sağlık gibi konularda çok büyük sorunlara neden olacağı açıktır. Hazırladığımız bu rapor, Suriye iç savaşının yol açtığı dış göç nedeniyle, bugün karşı karşıya kaldığımız zorlukları ve çözüm önerilerini içermektedir."

Suriye plakalı araçlara geçici plaka uygulanması konusunda karar alındığını vurgulayan Aslan, Suriyeli çocuklara da müsait olan okullarda akşam eğitim verileceğini belirtti.

Aslan, Suriye'den yeni bir göç dalgasının yaşanması halinde ise Suriyelilerin sınırın diğer tarafından oluşturulacak güvenli bölgeye alınmasının daha isabetli bir karar olacağını savundu.