Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 76’ncı yıl dönümü sebebiyle Burdur’da Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Törende 3 ortaokul öğrencisi baygınlık geçirince ilk müdahaleyi İl Sağlık Müdürü yaptı.

Törende, Burdur Valisi Hasan Kürklü, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sayit Koca, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Duran, Baro Başkanı Ramazan Gedik, siyasi parti ve sivil toplum temsilcileri çelenk sundu. Saat 09.05’te ise ebediyete intikal eden Atatürk için 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulduktan sonra istiklal Marşı okundu.

Tören kapsamında Burdur Araştırmacı ve Şairler Derneği’nce hazırlanan "Fotoğraflarla Anılardaki Atatürk" konulu fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Burdur Valisi Hasan Kürklü ve beraberindeki protokol üyelerince sergiyi birlikte gezdi.

Suna Uzal Ortaokulu tarafından MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu’nda düzenlenen törende ise Fen Bilgisi öğretmeni Nurgül Özyurt bir konuşma yaptı. Atatürk’ü rahmet ve minnet ile andıklarını kaydeden Özyurt "Atatürk bir dahidir. Çağdaş uygarlığı hedef göstermiş ilk adamdır. Atatürk yeniliktir. Atatürk yükseliştir. Büyük bir devlet adamıdır" dedi.

Suna Uzal Ortaokulu öğrencileri Atatürk’ün sevdiği türküleri seslendirirken, Burhan Baran isimli öğrenci ise Atatürk’ü canlandırarak zeybek oynadı. Şiirlerin okunmasının ardından resim şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Törende heyecanlanan 3 ortaokul öğrencisi, İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Sırrı Şenbayram’ın ilgilenmesinin ardından tansiyonların yükselmesi sebebiyle müşahade altına alındı.

"KAHVALTI YAPMADAN GELMİŞLER"

Öğrencilerin durumlarının iyi olduğunu dile getiren Burdur Valisi Hasan Kürklü ise "Öğrencilerimizin bir kısmı zannediyorum kahvaltı yapmadan gelmiş. Uzun süre ayakta kalma, biraz heyecan oldu. Öğrencilerimiz gerçekten çok güzel hazırlanmışlar. Hepsine çok çok teşekkür ediyorum. Gözlerinden öpüyorum. Öğrencilerimizin hiçbir şeyleri yok. Allah’a şükür çok ciddi bir şeyleri yok. Her bir öğrencimizin anlından öpüyorum" şeklinde konuştu.