10 bin yılı aşkın bir süre temel gıda maddesi olarak kullanılmış olan yabani pirinç başta profesyonel mutfaklar olmak üzere Türk mutfaklarında da yavaş yavaş yerini almaya başladı.

Yabani pirincin kullanımını gösterebilmek adına “Profesyonel Mutfaklarda Yabani Pirinç Kullanımı” adlı bir yarışma düzenlendi. Yarışmada Türkiye’nin her tarafından lezzet ustaları kıyasıya yarıştı. Yarışma, USA Rice Federation tarafından, Radisson Blu Hotel Şişli’de gerçekleştirildi. Renkli ve bir o kadar heyecanlı dakikaların yaşandığı organizasyonda, Türkiye’nin farklı illerinden katılan 5 yarışmacı otel mutfağında pişirdikleri birbirinden lezzetli yemekler ile kıyasıya yarıştı. Yarışmada Jüri üyesi olan Polat Renaissance İstanbul Hotel Executive Chef’i Yücel Dereyayla, Radisson Blu Hotel Şişli Executive Chef’i Fikret Özdemir, Radisson Blu Hotel Pera Executive Chef Ahmet Kartal ve USA Rice Federation adına Funda Yakup tüm yemeklerin tadına baktıktan sonra; Erkan Bektaşın ‘ın pişirdiği “Yabani Pirinçli Deniz Mahsulleri Risotto” isimli yemeği birinci seçti.

Yarışmanın ikincisi “Deniz Mahsüllü Zencefil ve Soyalı Risotto Yabani pirinç ile” isimli yemeği ile Fatih Taşkıran oldu. Yarışmada “Deniz Mahsulleri & Yaban Pirincli Baby Kalamar yemeği ile Erdal Gül ise üçüncülüğü elde etti.

Yarışma sonrasında düzenlenen resepsiyonda ise tüm davetliler gönüllerince eğlendiler.