Yozgat’ta kampüs alanından geçen yolda meydana gelen trafik kazasında arkadaşlarını kaybeden üniversite öğrencileri Yozgat-Kayseri yolunu trafiğe kapatarak eylem yaptı.

Yozgat’ta geçtiğimiz cumartesi günü yurttan çıkıp yolun karşısına geçmek isterken otomobilin çarpmasıyla hayatını kaybeden üniversitesi öğrencisi İsmail Say için arkadaşları yolu trafiğe kapatıp, İsmail Say’ın trafik kazası geçirdiği yere karanfil bıraktı.

Yozgat Kayseri yolunun Bozok Üniversitesi kampüs alanından geçmesinden dolayı çok sayıda maddi ve yaralamalı trafik kazasının yaşanması öğrencileri çileden çıkardı. Geçtiğimiz cumartesi günü Eğitim Fakültesi 2. Sınıfta okuyan İsmail Say’ın aynı yol üzerinde trafik kazası geçirmesi ve hayatını kaybetmesinin üzerine üniversite öğrencileri yolda eylem yaptı. Öğrenciler önce İsmail Say’ın eğitim gördüğü sınıfa fotoğrafını koyup karanfil bıraktı. Daha sonra toplanan öğrenciler ellerinde pankartlarla yürüyerek kampüsü ikiye bölen Yozgat-Kayseri yolunu trafiğe kapattı. Arkadaşlarının kaza geçirdiği yere karanfil bırakan öğrenciler, Emniyet Müdürü Saim Akpınar, yolda gerekli trafik tedbirlerinin artırılacağını söylemesinin arından öğrencilerin dağılmasıyla yol trafiğe açıldı.

Öğrenciler adına açıklama yapan Bozok Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Celalettin Şahbaz, “Bozok üniversitesi kurulduğu günden itibaren kampus alanından geçen şehirler arası yolun güvenlik zafiyeti oluşturduğu hepimiz tarafından bilinmektedir. Bu konu değişik çevreler tarafından birçok kez dile getirildiği halde şuana kadar tatmin edici bir sonuç alınamamıştır. Bunun sonucunda birçoğu yaralanmalar la sonuçlanan trafik kazası meydana gelmiş ve son olarak da gencecik bir fidanımızı kaybetmemize neden olmuştur. Kampüsün yolu hem acemi sürücülerin eğitim yaptıkları bir yol hem de sanayi esnafının test pisti durumundadır. Ayrıca mevcut yolda ki trafik durumu günlük binlerle ifade edilen geçişlerin göz önünde bulundurulduğun da hayatı tehlikenin boyutları tasavvur sınırları aşmaktadır. Bu nedenlerle her an can ve mal güvenliğimiz tehdit altındadır ve kampüs alanı içerisinden geçen kısmın bir an önce kampüs alanı dışına alınması zorunluluğu ortaya çıkmaktadır diye konuştu.