Zonguldak Dernekleri Federasyonu (ZONDEF) 3.Olağan Genel Kurulu büyük bir katılım ile Bağcılar’da tarihi Osmanlı Konağında gerçekleşti.

İl dışından birçok davetlinin katıldığı genel kurulda divan başkanlığını eski Çaycuma Belediye başkanı Mithat Gülşen yaptı. Bağcılar belediye başkan yardımcısı Fethi Başaranoğlu’nun da hazır olduğu genel kurulda Karadeniz Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (KASTOB) başkanı Nurettin Turan da genel kurulda bulunmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Zonguldak Çaycuma Emlakçılar Derneği başkanı Erol Ünlü ve yönetim kurulunda iş adamı Ergün Ece, gazeteci Ercan Karakuş, Devrek ZONDEF temsilcisi ve iş adamı Ahmet Akdemir, ZONDEF Zonguldak temsilcisi Avukat Ayhan Demirci ve değerli oğulları Mehmet Saim Demirci, Çaycumalılar Derneği Başkanı Ramazan Taşdemir gibi birçok katılımcının yanı sıra iş adamı Ali Demirci, Muhsin Saka gibi İstanbul’daki iş adamlarının büyük bir katılımı oldu.

Akademisyen Serkan Bozkurt, Marmara Ereğlisi Kızılay Başkanı Muhammet Gökmen, Sanatçı Egemen Sekmen ve birçok ZONDEF dernek üyesi, iş adamı ve bürokratın katılımı Zonguldak’ın geleceği açısından ümit verdi. Saat 10 30’da kahvaltı ile başlayan program 12 00’de divan başkanlığının seçimi ve protokol konuşmaları ile devam etti. Ardından KASTOB başkanı konuşması ve Pendik Devrekliler Derneği Başkanı Ziya Öncan selamlama konuşması ise program coşku ile sürdü.

4 yıl boyunca Zonguldak Dernekler Federasyon yönetiminde yer alan ve son genel kurulda genel başkan olan Gurbet Altay yaptığı konuşmada şöyle dedi:

"Öncelikle kurucu başkanımız Ali Rıza Kiremitçi, değerli kaymakamımız Sayın Şevket Cinbir gibi birçok Zonguldak gönüllüsünün yaktığı bu Zonguldak sevdasını daha da ileriye taşımak adına burada olmanızdan dolayı çok teşekkür ederim. Uzaktan yakında gelen tüm Zonguldak sevdalılarına selam olsun ve tüm kalbimle teşekkür ediyorum.16 binden fazla Zonguldaklıyı Zonguldak Hasret geceleri ile bir araya getirdik. ZONDEF Kariyer kahvaltılarıyla yazarlarımızı ve iş adamlarımızı tanıma fırsatı bulduk. Gerek Ahmet Yaşar Akkaya, gerek Ozan Bodur ve birçok yazarımızı ZONDEF sayesinde tanıdık ve tanıttık. Zonguldak Dernekleri Federasyonu olarak sadece Zonguldak gündemini değil Çanakkale depreminde, üniversite tercihlerinde, mağdur olan Zonguldaklılarda bulunmaya çalıştık. Biz ilk yola çıktığımızda "Zonguldaklılar birlik ve beraberlik içinde bir araya gelebilirler" dedik. Sonra "şimdi proje zamanı" dedik şimdi de "hiçbirimiz hepimiz kadar güçlü değiliz" diyor ve "Zonguldak’ımızın altı elmas, üstü pırlanta" sloganıyla ve kararlığı ile yolumuza devam ediyoruz. Kendisi de bir maden şehidi oğlu olan değerli başkanım İsa Doruköz’ün başlattığı maden şehitleri programlarıyla gündem olmaya devam ettik ve daha kapsamlı devam edeceğiz. Üye derneklerin piknik organizasyonlarıyla adımızdan söz ettirdik. Her iki ayda bir başkanlar kurulu toplantılarıyla ZONDEF’e üye olsun ya da olmasın tüm Zonguldak sevdalılarının fikirlerini aldık ve almaya devam edeceğiz. Üniversitelerimizi ziyaret ettik, milletvekillerimizi, valilerimizi ziyaret ettik ve projelerim hakkında bilgi aktardık yeni dönemde daha kapsamlı bir çalışma ile karşılarında olacağız. Sadece kendi memleketimize değil tüm dünyaya duyarlı olsun Halep’e yardım gönderen TIR’ların arasında bizlerin de katkısını sağladık ve yine tüm dünyaya, insanlara duyarlı olmaya devam edeceğiz. İstanbul Büyükşehir Belediyemiz tüm imkânlarıyla bizlere destek vermesiyle ilgili protokoller imzaladık. Ramazan’da bu sene Zonguldaklı bereketini daha çok gördük. Değerli hemşerimiz ve yeni yönetim kurulu üyemiz Şenol Birol Kabarık kardeşimizin katkılarıyla Bağcılar Kirazlı Ramazan çadırı daha şenlik ve bereketli oldu. Önümüzdeki Ramazan da Anadolu ve Avrupa yakasında 10 bin hemşehrimize iftarın yanı sıra derneklerimizin yapacakları iftarlara katkı sağlayacağız. Aynı şekilde Birleşmiş Milletlerde masası olan Karadeniz Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (KASTOB)’a üyeliğimizin olması ve Türkiye’nin birçok yerinde duyulma imkânı sağlayacağız."

Ardından gündeme geçildi. Tüzük değişiklileri ile tam destek ile tek başkan adayı olarak tekrar Gurbet Altay Zonguldak Dernekleri Federasyonu başkanı seçildi. ZONDEF Yeni Yönetim Kurulu şöyle açıklandı:

"Başkan Gurbet Altay, Ahmet Doruk, Ziya Öncan, Mustafa Kalaycı, Metin Kara, Sinan Avcı, Cihan Şen, Şenol Birol Kabarık, Ahmet Yaşar Akkaya, Ahmet Tosun, Satılmış Yazıcı ve Halil İbrahim Ece." ZONDEF yedek yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu; "Erdoğan Cin,Korhan Uzaldı,İsmail Armağan,Aydın Arslan,Şenol Ersoy,Ersin Kartal,Ramazan Ören,Hayriye Köse,Hasan Hüseyin Körük,Serkan Bıyıklı."