Popmundo, oyuncuların sanal bir müzik endüstrisi içerisinde şöhret için birbirleriyle yarıştıkları bir çevrim içi rol yapma oyunudur.


Popmundo ülkemizde ve dünyada yıllardır popülerliğini koruyarak rol yapma oyunları arasında her daim önde gelmiştir. Web tarayıcısı üzerinde oynanan oyun dünyanın dört bir yanında katılan gerçek kullanıcılarla oynanmakta ve eş zamanlı bir şekilde Türkçe çevirisi ile biz kullanıcılara hitap etmektedir.

Oyunun ana temeli bir Rock Star, sahnelerin tozunu attıran hayranların peşinde sürükleyip bir star olmak üzerine kuruludur. Tabii ki de sadece müzik endüstrisinde oluşmuyor, birçok dinamik noktası olup tüm meslek gruplarını bünyesinde barındıran kendi içerisinde yaşayan bir rol yapma oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Ülkemizde çıktığı günden beri popüler olup ve bu popülaritesini kaybetmeyen Popmundo; sürekli kendini yenileyen, oyuncularına yeni maceralar, başarılar sunmakta olup kısacası dinamik yapısını ve güncelliğini sürekli korumaktadır.

Oyunun en temel unsuru Popmundo Festivali, her yıldızın hayali bir gün bu görkemli festivali kazanabilmektir.




Popmundo Macera Dünyası



Bir oyun yılı gerçek hayatta 56 güne tekabül ediyor. Oyunda birden fazla patika bulunmakta, bu patikalar bizi eşsiz bir macera dünyasına sürülüyor. Eğer bir zombi severseniz; zombi avcısı olabilirsiniz. Popmundo kendini sürekli güncel tutan, yeniliklere açık ve getirdiği yeniliklerle oyuncuların her zaman gözdesi olan bir oyundur. Oyundaki tüm kullanıcılar sizler gibi gerçek kullanıcılardan oluşup dünyanın dört bir yanında oyun deneyiminizi birlikte en üst noktalara çıkarmaktadırlar. Sizler de, Çorak Diyarlar, Zombi Mahzeni, Mozaik Mucizeler gibi, bu ve benzeri birçok maceraları oyun içerisinde bularak eşsiz eğlenceye katılmış olursunuz.

Yangın alarmları çaldığında gökdelene doğru yol almak ve kişileri kurtarmak belki de isteyeceğiniz şeydir.

%100 Türkçe dil desteğine sahip Popmundo tamamen ücretsiz bir şekilde oynanmaktadır. Ayrıca Facebook hesabınız ile de kayıt olma şansınız bulunmaktadır.

Pop dünyası sadece müzikten ya da maceradan oluşmamakta birçok meslek grubu ile de kariyerinize yön vereceğiniz bir deneyim sunmaktadır. Sürekli eklenen yeniliklerle dünyasını cezbeden ve her geçen gün büyüyen yapısı ile bizlere mükemmel bir oyun deneyimi vermekte. Aynı zamanda Türkçe yardım sunmaktalar. Oyunun kendin içerisinde ulaşabileceğimiz ve tüm sorularımıza yanıt bulduğumuz forum sayfası bulunmaktadır. Burada diğer kullanıcılarla iletişim kurabilir, cevapsız sorularınıza yanıt bulabilirsiniz.  Mobil desteği ile her an online olabilme şansına sahip olup dilediğiniz her yerden erişim sağlayarak oyunda sürekli olarak aktif kalabilirsiniz.
 

Oyun içerisinde kendi yayın organı bulunuyor. Evet yanlış duymadınız, bir yazınızı ya da karikatürünüzü yayınlatıp ünlü bir yazar, karikatürist olarak Popmundo Evreni’nde tanınma şansınız da bulunmaktadır. Hatta kendinizi geliştirdiğiniz takdirde, bu dergide editör olma şansınız bile mümkün. Dergi günlük yenileniyor ve yazacağınız yazı ya da yapacağınızı karikatür ile ödüllendiriyorsunuz.

Karakter sayfamız aşağıdaki görselde görüldüğü gibi olacak ve en havalı 3 başarımızı sergileyebilme şansımız var! Ayrıca dahil olduğumuz grubumuz, sahne adımızı da buradan görebiliyoruz. Kazandığımız her başarı sayfamıza kaydoluyor, diğer kullanıcılar tarafından görülebiliyor.


Yukarda gördüğünüz karakter sayfası bana ait, ( 3522971 ) ID’li Tony Perry oyun adı ile görülmektedir. Sizin de oluşturacağınız ve kazanacağınız başarılardan sonra bu şekilde bir karakter sayfanız olacaktır. Grubumuz, nakit akışımız, barlarımız ve hatta havalı VIP olmanızla gelen beyannat pencereniz ile birlikte en sevdiğimiz 3 başarıyı sergileyebiliyoruz. Sahnelerde boy göstereceğimiz sahne adımızı da yine burada diğer kullanıcılar tarafında görünebilir.



Popmundo oynamak tamamen ücretsizdir. Oyun deneyimizi ücretsiz bir şekilde sürdürebilirsiniz ve hiçbir ödeme yapmadan kayıt olabilirsiniz. Oyun içerisinde VIP ve Kredi gibi oyun deneyimini üst noktaya çıkaran satın almalar mevcuttur. VIP aldığınız taktirde birçok şeyi daha kolaylaştırabilirsiniz. Kredi alıp, kredili ürünlerden istediğiniz ürün veya paketleri alarak maceralara avantajlı şekilde koşan bir oyuncu olabilirsiniz. 3 Aylık bir VIP bedeli güncel kurla 100 Türk Lirasına gelmektedir ve 3 Ay boyunca VIP üye durumunda olacaksınız. 1000 Kredi alarak oyun içerisinde dilediğinizi gibi kullanabilir, oyun seyirinize ivme kazandırabilirsiniz.

Tüm bu aktiviteleri yapabilmek için “www.popmundo.com“ adresine girip, kaydolmanız gerekmektedir. Kaydolduktan sonra karakterinizi ve hangi şehirde doğacağını belirleyebilir, hangi isime sahip olacağını seçebilirsiniz. Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra size özel karakterinizle Popmundo Evreni’ne adım atmış olacaksınız.

Son olarak emeği geçenlere teşekkür ederiz.