Yerli Hız Tespit Sisteminde Teslimatlar Başlıyor

MESAN Elektronik Sanayi Ticaret AŞ (MESAN AŞ) Tarafından Geliştirilen Medar MTS Mobil Hız Tespit Sistemi, Türkiye'nin İlk LIDAR (Lazer) Tabanlı Hız İhlal Tespit Sistemi Olarak Yerli Malı Belgesi'nden Sonra TSE K 612 Kriter Uygunluk Ve Ulusal Tip Onay Belgelerini De Aldı.

Hız İhlal Tespit Sistemlerinin, Resmi Olarak Trafik Hız Tespit Uygulamalarında Kullanılabilmesi İçin Detay Kural Ve Kaideleri Olan Ulusal Tip Onay Belgesi Alınması Zorunluluğu Bulunuyor. Bu Belgeyi Alarak Yasal Olarak Kullanabilir Duruma Gelen Medar MTS, Yine Bu Belgenin Alınması İçin Gerekli Şartların Başında Gelen TSE 612 K Kriteri Uygunluğunu Da Tescil Etti.

Yerli Hız Tespit Sisteminde Teslimatlar Başlıyor

Medar MTS, Geliştirilmesi Tamamlandıktan Sonra Trafik Birimlerinin İhtiyaçları Doğrultusunda Son Şeklini Aldı. Trafik Birimlerinden Önemli Sipariş Gelen Medar MTS, Ağustos Ve Ekim Aylarında Yapılacak Teslimatlara Hazırlanıyor.

Tek Sistemle Onlarca Aracı 4 Şeride Kadar Eş Zamanlı Takip Edebiliyor

MESAN AŞ Genel Müdürü Mustafa Ünlü, "Medar MTS Ülkemizin İlk Ve Tek LIDAR Tabanlı Hız İhlal Tespit Sistemi Olarak Yerini Aldı, TSE Kriter Uygunluğu, Yerli Malı Ve Ulusal Tip Onay Belgelerini De Alarak Tüm Süreçlerini Başarıyla Tamamladı. Ülkemizdeki Aktif İhtiyaçlar Yanında, Ürünümüz Henüz Yurt Dışı Pazarına Tanıtılmamasına Rağmen Kısa Sürede Farklı Ülkelerden Önemli Reaksiyonlar Almaya Devam Ediyor, 2 Farklı Ülkede Aktif Proje Görüşmelerini Sürdürüyoruz. Özellikle Uluslararası Trafik Fuarları İle Önemli Sayıda Talep Oluşacağından Eminiz." İfadelerini Kullandı