Okulun açıldığı 1999-2000 eğitim öğretim yılından bu yana, bu formatta, ilk defa düzenlenen mezuniyet törenine öğrenci velileri yoğun ilgi gösterdi.

Salonun hınca hınç dolduğu tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Program Okul Müdürü Murat Şen' in açılış konuşmasının ardından, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan'ın yaptığı selamlama konuşması ile devam etti.

Bilişim Teknolojileri branş öğretmeni Nazmiye Erginbaş'ın hazırladığı slayt ve sinevizyon gösterilerinden sonra sahneyi, Müzik Öğretmeni Mesut Murat'ın şefliğini yaptığı okul korosu aldı. Fen Lisesi öğrencilerinin, sosyal yönden de ne kadar başarılı olabileceklerini gösterdikleri bu sahne performansını, veliler ve törene katılan misafirler büyük bir keyif ve hayranlıkla izlediler.  Gecenin sonunda ise sahneyi gecenin kahramanları aldılar.

Dönem birincisi Mehmet Caner Özel, 2022 mezunları adına duygusal bir konuşma gerçekleştirdi. Özel konuşmasında; tüm öğretmenlerine ve her türlü sıkıntıda yanında olan ailesine teşekkür ederek, kendisi ve dönem arkadaşları adına 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı için dua istedi. Yaş kütüğüne dönem birinciliği plağını çakılmasının ardından, diploma törenine geçildi. Dönem birincisi, ikincisi ve üçüncüsü, diploma ve plaketlerini İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan'ın elinden alırken, diğer öğrencilere diplomalarını; İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Yener Terlemez, Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Aslan, AFAD İl Müdiresi Şerife Han, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Balkaya ve Okul Yöneticileri verdiler.

Mezuniyet törenlerinde gelenek olduğu üzere, öğrencilerin kep atma merasimiyle son bulan geceden, tüm katılımcıların büyük bir memnuniyetle ayrıldıkları gözlendi.