Sıcakkanlı insanları, kurallara uymayı seven halk kitlesi, yabancılara karşı hoşgörülü olan bir milleti barındıran ülke, suç oranları konusunda dünyanın en az suç işlenen ülkelerinden biri olmayı başarmaktadır. Ilıman bir iklime sahip olması, sinema, kültür, festivaller, etkinlikler ve kültürel yaşama dair zengin yönlere sahip olması hem yabancı dil öğrenmek isteyenlerin hem de turizm dünyasınca beğeni kazanmasını etkilemektedir. Asya, Avrupa, Ortadoğu, Güney Afrika kıtalarından her sene on binlerce öğrencinin İngilizce öğrenmek için geldikleri ülkede, modern tesislerde dil eğitimi verilmekte olup ulaşım alanında herhangi bir sorun yaşanmamakta ve yaşam koşulları her insanın kaldırabileceği raatlığa sahiptir. Ayrıcalıklar ülkesinde dil eğitimi almak isteyenlerin her geçen gün sayılarının artması, beklentileri en iyi şekilde karşılanmasından ileri gelmektedir. Avustralya’da İngilizce dil eğitimi alırken aynı zamanda IELTS, TOEFLtestleri ile de dili taçlandırmanın keyfini yakalayabilirsiniz. Dil eğitiminde devletin reklam bütçesi sunması ve aynı zamanda kontrolü elden bırakmaması gibi önemli etkenlerin yanı sıra ülkede hizmet veren eğitim kurumlarının ELICOS, NEAS, English Avustralya derneklerine üye olmaları, öğrenciler açısından eğitim kalitesinde beklediklerinden daha fazlasını elde etmelerini sağlamaktadır. Konaklama konusunda sunulan seçenek ve alternatifler de yine ülkede daha rahat yaşamak için idealdir. Aile yanı konaklama, okul yurtlarında konaklama veya öğrenci evinde konaklama gibi seçeneklerin sunulduğu ülkede, eğitim almak bir ayrıcalık olacaktır.

Dil öğrenirken kendinizi geliştirin

Yaşam kalitesi bakımından dünyanın en güçlü ülkelerinden biri olmayı başaran Avustralya, bu özelliği ile birlikte masrafların düşük olması ile göze çarpmaktadır. Öğrencilerin temel ön gördükleri eğitim masrafları, kişisel masraflar ve konaklama masrafları gibi ciddi maliyet gerektiren alanlarda son derece rahat edilmektedir. Avustralya’da dil eğitimi almak için sunulan şartlar incelendiğinde, diğer ülkelere göre daha esnek koşulların olduğu görülmektedir. Eğitim almak isteyen biri öğrenci vizesi veya turist vizesi çıkartabilir, bu durum öğrencinin hangi süre aralıklarında eğitim alacağına bağlı olarak değişmektedir. Minimum olarak belirtilen 24 haftalık eğitim süresinden daha kısa programlara katılmak isteyen öğrenciler, vize işlemlerini gerçekleştirirken görevliler tarafından durum göz önünde bulundurulur ve buna göre hangi tür vizenin verileceği netleştirilir. Yaşam kalitesi ve eğitim masraflarının daha uygun olduğu ülkede elbette dil eğitimi almak isteyenler, kendi maddi bütçelerine göre değerlendirme yapabilirler. Mesela Sydney ve Melbourne kentleri, Avustralya’da İngilizce öğrenmek isteyenlerin en çok tercih ettikleri iki kenttir. Ancak burada masrafların daha fazla olduğunu belirtmekte yarar vardır. Daha ekonomik koşullarda dil eğitimi almak isteyenler ise Perth, Brisbane, Gold Coast, Cairns gibi şehirleri tercih edebilirler. Masrafların daha düşük olmasının yanında eğitim kalitesinin son derece yüksek olduğunu hatırlatmak gerekiyor. 

İngilizcenizi geliştirmenin kolay yolu

Yurtdışı eğitim danışmanlığı alanında uzun zamandır faaliyet gösteren kurumumuz, öğrencilere sunduğu imkan ve olanaklarla daha kolay dil öğrenimine katkıda bulunmaktadır. Avustralya’da İngilizce eğitimi ve ülkenin yaşam koşulları ile ilgili tüm detaylara en ince ayrıntılarıyla hakim olan danışmanlarımız ile iletişime geçerek beklentilerinizi en iyi şekilde karşılayabilir, yabancı dil öğrenimini daha kolay zemin üzerine oturtabilirsiniz. Sitemizin ilgili bölümünden ülke hakkında detaylı bilgilere ulaşarak daha net karar verebilir ve istediğiniz sonuçları elde edebilirsiniz.

Kaynak: https://www.realegitim.com/avustralyada-ingilizce-ogrenin/