Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Türk Eğitim-Sen ile TÜRKAV, okul müdürleri sınavlarına tepki gösterdi.

Hazırlanan ortak basın açıklamasını Türk Eğitim-Sen Ayvalık Baştemsilcisi Ekrem Şevik ile TÜRKAV Temsilcisi Veli Tuncay okudu.

Açıklamada, “Ayvalık’ta Türk Eğitim-Sen’e mensup üyelerimiz, 16-23 Ekim tarihleri arasında ilimizde sözde (!) yapılan müdürlük mMülakatında başarılı olamadılar. Hiçbir üyemiz 70 puan üstü not alamadı. Şimdiye kadar başarılarıyla dillere pelesenk olmuş, yerinde oturanların kıskançlıklara nazar olmuş bu arkadaşlarımıza, bu zevat, tüm sorulara doğru cevap vermelerine rağmen 70 puanı reva görmemiş, kıymeti kendinden menkul zevat ise puanları bol kepçeyle toplamıştır. Bu noktada, adam gibi dimdik durarak, onurlu davranış sergileyen, değerli tüm arkadaşlarımızı yürekten kutluyor ve selamlıyoruz” denildi.

Açıklamada, "657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 10. Maddesi, ‘Amir, maiyetindeki memurlara hakkaniyet ve eşitlik içinde davranır. Amirlik yetkisini kanun, tüzük ve yönetmeliklerde belirtilen esaslar içinde kullanır’ denildiği halde, okul müdürlüklerine görevlendirme yapmak için, sonucu daha en başından belli olan ve kimlerin müdür olacağının yazıldığı listelerin ortalıkta dolaştığı bir ortamda göstermelik ve hukuksuz bir mülakat yapılmıştır" denildi.

Bir süre önce söz konusu uygulamaya tepki için okul müdürlüğü görevinden istifa eden Türk Eğitim-Sen Ayvalık Temsilciliği yöneticisi Mustafa Efendioğlu, Ayvalık Ülkü Ocakları Başkanı Rasim Kayaş ve Türk Sağlık-Sen Ayvalık Temsilcisi Engin Musul da basın açıklamasında hazır bulundu.