Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Mehmet Akgül, Karaman’da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Üniversitenin 17 ayda yapmış olduğu çalışmaları basın mensupları ile değerlendiren Akgül, gazetecilerin Tıp Fakültesi sorularını cevapladı.

“HEDEF TIP FAKÜLTESİ AÇMAKTAN ZİYADE HALKA DAHA İYİ HİZMET VERMEK”

Son 10 yıldır devlet politikası olarak yeni tıp fakültelerine bina yapılmadığını söyleyen Akgül, “Devlet hastanelerini, üniversiteye devrederek birleştirme yoluna gidiyorlar. Buradaki temel konu, Karaman’daki devlet hastanesinin yatak sayısının durumunu daha da iyileştirmek gerek.” dedi.

Asıl hedefin tıp fakültesi açmaktan ziyade halka daha iyi hizmet vermek olduğunu belirten Rektör Akgül, “Tamamen Karaman’a hizmet vermek amacıyla ortaya çıkarılan bir projeydi. Hatta gelecek hafta için planladık. Aksaray’da Niğde’de devlet hastanesiyle çalışan üniversiteler var. Bununla ilgili ekiplerimizi göndereceğiz. Ne yapılabilir çok kısa süre içerisinde hayata geçirmeye çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRENCİ ALIMINI ÇOK KISA SÜRE İÇERİSİNDE KAÇIRDIK”

Karaman Tıp Fakültesi ilanının Resmi Gazete’de iki hafta önce yayınlanmış olsaydı, öğrencilerin şu anda Selçuk Üniversitesinde eğitimine devam edeceğini kaydeden Akgül, konuşmasına şöyle devam etti;

“Çok kısa süre içerisinde kaçırdık. Zaten tüm üniversitelerdeki uygulama ilk üç, dört yıl hazırda bulunan üniversitelere öğrenci alınıyor, alt yapı tamamen tamamlandıktan sonra öğrenciler merkezlerine geliyorlar. Önümüzdeki yıl ya Selçuk yada Necmettin Erbakan Üniversitesinde öğrencilerimiz alınacak.”

“BALONLA İŞİMİZ OLMAZ, TIP FAKÜLTESİ KURULMUŞTUR”

Rektör Akgül, Tıp Fakültesi müjdesi hakkında seçim balonu olarak değerlendirilen haberlerle ilgili, “Üniversite olarak kurumsal bir kimliğimiz var. Biz devlet kurumuyuz, balonla veya başka şeylerle işimiz olmaz. Yaptığımız işleri icraata geçiririz. Tıp Fakültesi kurulmuştur, 3 ay sonra faaliyete geçecek.” dedi.