Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Anaokulunda aile katılımı etkinlikleri çerçevesinde, bir anne ve babanın Karagöz-Hacıvat gösterisi büyük beğeni topladı. 

Ailelerin okulda yapılan etkinlikleri yerinde görmelerini sağlamak, okul ve aile arasındaki etkileşimin niteliğini artırmak, çocukların okula karşı daha olumlu tutumlar sergilemeleri gibi amaçlarla KMÜ Anaokulunda aileler okul etkinliklerine katılıyor.

Hem annenin, hem de babanın katılımının zorunlu tutulduğu etkinliklerde, aileler mesleklerini tanıtma, hobileriyle çocukları tanıştırma, çocuklara masal-hikaye okuma, oyun oynama veya müzik enstrümanı çalma gibi yeteneklerini sergiliyor. 

“Karagözle Hacıvat Benim Annemle Babammış”

Aile katılımı etkinliklerinde Pınar ve Çağatay Biçer çiftinin canlandırdığı Karagöz-Hacıvat oyunu, profesyonel tiyatro sanatçılarını aratmadı. Karagöz ve Hacıvat karakterlerini canlandırırken ses taklitleriyle ve vurgulamalarıyla büyük beğeni toplayan Biçer çifti, çocuklara getirdikleri hediyelerle de çocukları neşelendirdiler, hep birlikte eğlendiler.

Ege’nin oyun bittikten sonra “aaa Hacıvat annem, Karagöz de babammış” demesi, tüm katılımcılar tarafından sempatiyle alkışlandı.