İlimiz lise okul meclisi temsilcileriyle, öğrencilerin öneri, istek ve beklentilerinin değerlendirildiği toplantı İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda, öğrencilerin yetenek ve bireysel farklılıklarının öne çıkarıldığı çalışmalar; sosyal, kültürel, sportif faaliyetler, projeler ve üniversite sınavı konuları değerlendirildi.

Öğretmenevinde yapılan kahvaltının ardından okul meclisi temsilcisi öğrencilerin, okullardaki eğitim ve öğretim faaliyetleriyle ilgili görüş ve isteklerin değerlendirildiği toplantıya geçildi.

Toplantıda, İl Müdürü Asım Sultanoğlu: “Sizler arkadaşlarınızın desteğiyle okullarınızı temsil etmek için görev almış, seçilmiş gençlersiniz. Seçilmiş olmak, sizin gücünüzü ve özgüveninizi artırıyor. Okulu temsil etmek size ciddi sorumluluklar yüklemektedir. Sizler akademik başarının yanında, evrensel insani değerlerle milli değerlerimizi bütünleştirerek küresel rekabette farklılığınızı ortaya koyabilecek “Altın Nesil” i oluşturuyorsunuz.” dedi.

Geçmişimizdeki gibi dünyada söz sahibi olacak nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Sultanoğlu, hangi iş yapılırsa yapılsın, en iyisi olma sorumluluğu ile hareket etmenin önemini vurguladı. İl Müdürü, öğrencilerden Tübitak, Edep ve Okuma Zamanı projelerine katılımın artırılmasını isteyerek her alanda kendini, şehrini, ülkesini temsil edebilen bir kuşak yetiştirmenin en önemli hedeflerden biri olduğunu söyledi.

Fatih Anadolu Lisesi Temsilcisi Şeyda Aras’ın sınav sistemine ilişkin olarak “Ben duygusal, sabırlı bir yapıda olduğum için zihinsel engelliler öğretmeni olmak istiyorum. Fakat matematik bilmezsem bu mesleği yapamıyorum. Daha fazla matematik sorusu yapan değil; daha şefkatli olan zihinsel engelliler öğretmeni olabilmeli. En güzel yıllarımı sınav hipodromunda koşturarak geçirmek istemiyorum.” sözleri üzerine İl Müdürü Sultanoğlu: “Hayat sadece test çözmekten ibaret değildir. Kişisel farklılıklarınızı ve zenginliklerinizi keşfederek mutlu edecek hayatı yaşamanız için Bakanlığımız çalışmalar yürütüyor. İleriki yıllarda kişisel beceri ve ilgi alanlarına yönelik uygulamalarla bu tür sorunların yaşanmaması hedefleniyor.” dedi.

Milli Eğitim Müdürü’nün konuşmasının ardından tek tek söz alan okul temsilcileri, okulları ve öğrenciler ile ilgili öneri ve isteklerini bildirdiler. Okullarının fiziki ihtiyaçları ve eğitim problemleriyle ilgili öğrencilerin isteklerinin yer aldığı konuşmalarda yöneltilen soruları, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nun cevaplandırdığı toplantı; öğrencilerin sorun, istek ve önerileri ile ilgili anket uygulaması ile son buldu.