Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğünce 2012-2013 eğitim-öğretim yılında ilimiz genelindeki okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde bulunan öğrencilere temel değerleri kazandırmak amacıyla uygulanmakta olan, “Eğitimde Değerler Eğitimi Projesi” konularından ‘’Selamlaşma’’ değerinin yarışma sonuçları açıklandı. 


Yarışmada dereceye giren okullara ve öğrencilere ödülleri düzenlenen törende İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu tarafından verildi. Törende yaptığı konuşmada selamlaşmanın toplumsal birlik ve beraberliğe sağladığı katkıyı vurgulayan Sultanoğlu: “İnsanlar toplum halinde birlikte yaşamak zorundadır Birlikte yaşamanın temeli sevgi ve saygıdır Bu nedenle toplumsal yaşamda insanların birbirlerini sevmesi, sayması ve bunu davranışlarıyla göstermesi çok önemlidir,” dedi.

Günlük yaşamımızda sevgi ve saygımızı gösterecek davranışlar ortaya koymamız gerektiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Sultanoğlu: “Selâmlaşma bir ilişkiyi başlatan, sağlamlaştırıp pekiştiren önemli ve güzel bir davranıştır. Karşımızdakine ilgimizi, sevgimizi, saygımızı, nezaketimizi göstermenin en iyi yoludur. Bu nedenle selamlaşmak günlük konuşmalarımızda en çok kullandığımız sözcüklerden biridir Selâm verdiğimiz kimseye: Onun için iyi dileklerde bulunduğumuzu, dost olduğumuzu, ona güzel duygular beslediğimizi, iyi niyetli olduğumuzu ifade etmiş oluruz. Peygamberimiz de hadislerinde selamın önemi ve yaygınlaştırılmasının gereği üzerinde durarak tanıdığımız, tanımadığımız herkese selam verilmesini istemiştir.” şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü EDEP projesine destek veren tüm okul müdürlerini, öğretmenleri ve öğrencileri tebrik ederek öğrencilerin ödüllerini verdi. 
Dereceye giren okullar ve öğrenciler şu şekilde sıralandı;
 İlkokullar Alanında:

 

1.

Dr. Sadık Ahmet İlkokulu

2.

Abdurrahim Karakoç İlkokulu

3.

Cumhuriyet Nihat Arslan İlkokulu

 

Ortaokullar Alanında:

 

1.

Zübeyde Hanım Ortaokulu

2.

Makbule Orman Ortaokulu

3.

Yunus Emre Ortaokulu

Liseler Alanında;

 

1.

Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi

2.

Yunuskent Anadolu Lisesi

3.

Bifa Lisesi

 

Resim-Afiş, Şiir ve Kompozisyon Yarışmaları;                      

Resim-Afiş Yarışması Birincileri;  

1.

İlkokul: Gülsevim  SEVMEM – Gazi Mustafa Kemal İlkokulu

2.

Ortaokul: Emel Nisa KÜÇÜKUYSAL – Karamanoğlu Mehmet Bey İlkokulu

3.

Lise: Büşra TAŞ – Nefise Sultan Kız Meslek Lisesi

  

Şiir Yarışması Birincileri;

 

1.

İlkokul: Rukiye UĞUR – 19 Mayıs  İlkokulu

 2

Ortaokul: Furkan ÖZKARAALP – Yunus Emre Ortaokulu

3.

Lise : Sefa BALCI- Yunuskent  Anadolu Lisesi

 

Kompozisyon Yarışması Birincileri;

1.

Ortaokul: Hicran ÇABUK – Piri Reis Ortaokulu

2.

Lise: Mehmet KISACIK – Larende Anadolu Lisesi