Elazığ’da ‘Yalnız Değilsin Projesi’ kapsamında evde eğitim gören çocuklar, bir araya geldi.

Elazığ’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü himayesinde Rehberlik ve Araştırma Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Yalnız Değilsin Projesi’nin tanıtım toplantısı yapıldı. Öğretmenevi toplantı salonunda yapılan programda çeşitli sağlık problemleri ve engelleri nedeniyle evde eğitim gören öğrenciler bir araya geldi.

Her öğrencinin kıymetli olduğunu belirten Vali Yardımcısı Erkan Kaçmaz, “Bunun yanında engelleri dolayısıyla eğitimini devam ettirmekte zorlanan öğrencilerimiz bizim için bir kat daha kıymetlidir. Elazığ’da zorunlu eğitim kapsamında 64 öğrencimiz, evde eğitim noktasında destek alıyor. Eğitimin almak bir yere kadar yeterlidir. Ama sosyal ve kültürel anlamda da mutlaka desteklenmeleri gerekiyor. O yüzden ‘Yalnız Değilsin Projesi’ bu anlamda çok önemlidir” dedi.

Eğitimini okullarda gerçekleştiremeyen öğrencilere evde eğitim verdiklerini dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk ise, “Evde eğitim hizmeti, son yıllarda artarak devam etmiştir. Bunun önemini de görmekteyiz. Bu hizmetten yararlanan öğrencilerin ihtiyacına göre öğretmenlerimiz, bir program çerçevesinde evlere gidip eğitim vermektedir. İlimizde bu yıl hizmetten yararlanan öğrenci sayımız 64’dür. Evde eğitim gören çocuklarımızın en önemli sorunlarından biriside evden dışarı çıkamamalarıdır. Onlara moral ve destek vermek, hayatın içerisine girebilmelerini sağlamak için evde eğitim gören çocuklarımızla bir araya geldik" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, öğrencilerin gösterileriyle sona erdi.

Programa, Vali Yardımcısı Erkan Kaçmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, kurum müdürleri, öğretmenler, evde eğitim gören öğrenci ve aileleri katıldı.