Karaman’da yaşayan görme engelli 11 yaşındaki Berathan Kardaş’in küçüklüğünden itibaren en büyük hayali saz çalmak oldu. Son 3 yıldır her başvuru yaptığı yerde görme engelliye saz öğretecek eğitimcinin olmamasından dolayı Berathan hayalini gerçekleştiremedi.

Berathan’ı 3 aylıktan itibaren büyüten anneannesi Dursune Yaşar, Berathan’ın annesi ile babasının ayrı olduğunu, tüm ihtiyaçlarını kendisinin karşıladığını dile getirdi.

2 haftadır bir eğitmen tarafından 1 saatlik ders aldığını fakat yeterli kalmadığı ve Berathan’ın karşılaştığı engellerden dolayı hevesinin düştüğünü ifade eden anneanne Yaşar, şöyle konuştu;

“Kalabalığı sevmiyor o yüzden evden pek çıkmıyoruz. Sabah okuluna gidip geliyor. Haftada iki kez rehabilitasyona gönderiyorum. Bazen çarşıda geziyoruz. Ama küçüklüğünden beri en çok istediği saz öğrenmek. Bu zamana kadar öğretebilen çıkmadı, görme engelli olduğu için. Geçen sene çok uğraştık ama netice alamadım. Kendi imkanlarımda olmadığı için özel hocalara götüremedim. Bu sene bir fırsat çıktı, kendisi oyalanıyor, böyle olunca çok seviyor. Fakat karşılaştığı engellerden dolayı hevesi düştü.”

Saz çalma eğitimi almaya başladığı için mutlu olduğunu aktaran Berathan’da, “Saz çalmayı seviyorum. Daha yeni başladım öğrenmeye. Eğitimci nota öğretiyor, telleri öğretiyor. Çok iyi saz çalmak istiyorum.” dedi.