‘Stem In The Life’ projesi İspanya okulunun koordinatör olduğu Romanya, Makedonya, Polonya, Türkiye ile ikinci bir İspanyol okulunun ortak olduğu beş ülkeden toplam altı okulun ortaklığı ile 2020 yılında başlamış bir Erasmus+ projesidir.

Bu projenin 4. Hareketliliği İspanya’nın Valdemoro şehrinde 23-29 Ekim tarihlerinde 6 proje ortağı okuldan 5’er öğrencinin katılımı ile gerçekleşti. Hareketlilik öncesi öğrencilere çevre sorunları ve temiz enerji farkındalığı oluşturuldu.

İspanya okulu bilişim öğretmenleri, Pyhton programını 3 gün süre ile öğrencilere tanıttı. Bu aktivitede öğrenciler, Python programını kullanarak kodlar yazıp ışık kirliliğini nasıl engelleyebileceklerine dair çalışmalar yaptı.

Öğrenciler sadece bu konularda bilgi ve donanımlarını geliştirmekte kalmamış İspanyol bir ailenin yanında kalarak onların kültürünü tanıma ve kendi kültürümüzü tanıtma fırsatını da elde ettiler.

Karaman Lisesi bünyesinde Mekatronik Atölyesinde, öğrencilere çevre bilinci oluşturmaya ve enerjinin verimli kullanılması hususunda eğitimler devam ediyor.

Temiz enerji, çevre kirliliği ve sıfır atık projeleri, Avrupa komisyonun 2021-2027 komisyon kararları gereği Erasmus+ dönemi için öncelikli konular arasına alındı.

Projenin 6. toplantısının 7-13 Mayıs 2023 tarihinde Karaman’da gerçekleşeceği öğrenildi. Buluşmaya ev sahipliği yapacak olan Karaman Lisesi, öğrencilerine ve beş farklı ülkeden gelecek olan katılımcılara 3D yazılımla ilgili eğitim de verecek.

Öğrenciler bu eğitimle yeni teknolojileri takip edebilme ve neler yapabilecekleri hakkında da bilgi edinecekler.