İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu 2018-2019 eğitim öğretim yılının açılışı nedeniyle bir mesaj yayımladı. İl Müdürü Kuntoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:
Sevgili öğrenciler, kıymetli meslektaşlarım ve değerli veliler; 
“Okullarımızı dolduran öğrencilerimizin sevinç ve heyecanıyla yepyeni bir eğitim öğretim yılına başlıyoruz. 2018–2019 eğitim öğretim yılının başta öğrencilerimiz olmak üzere velilerimize, idarecilerimize, öğretmenlerimize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum. 
İnsanda var olan cevheri işleyerek onu geliştiren bir eğitimle, bu topraklardan devlet yönetiminde, millete hizmet yolunda hatta milletimizin adını dünyaya duyurma noktasında sayısız örnekler çıkmış. Bu örnekler, öğrencilerimizin öncü rol modelleridir. Yarının devlet adamları, yöneticileri, doktoru, mühendisi, öğretmeni de bugünün öğretmenlerinin elinde şekillenecek. 
Her idarecimiz, her öğretmenimiz, tüm veli ve öğrencilerimizle birlikte; yeni eğitim öğretim yılına yeni umutlarla, yeni hedeflerle başlıyoruz. 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda her alanda öncü bir nesil yetiştirmek gibi büyük hedeflere sahibiz. 
Bu hedefe ulaştıracak gücü, mesleğine hayatını adamış öğretmenlerimizden alıyoruz. Neslimizi bilgiyle donatarak ahlaki değerlerle onları kanatlandıracak olan kişiler, öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerimizden isteğimiz, aşkla icra edecekleri meslekleriyle, çocuklarımızın ufkunu açarak, hayallerine ulaşmaları yolunda, onlara cesaret ve güven vermeleridir. Bıkmadan, bıktırmadan, ümitsizliğe düşmeden, sorumluluk bilinciyle görevlerini en iyi şekilde yapmanın gururunu yaşayınız. Bu kutlu yolda ümit ışığınızın hiç sönmemesini diliyorum. Büyük atılımlar yapabilmek için, büyük düşünen nesiller yetiştirmeli, çocuklarımızın özgüven sahibi olmasını sağlamalıyız. 
Bu süreçte elbette bazı zorluklar yaşanabilir. Çocuklarımıza mekân ve tarih bilinci vererek bu zorluklarla mücadele edebiliriz. Çünkü tarihini bilen bir nesil, Anadolu’dan aldığı değerlerle, gücünü koruyarak bugününü daha kolay imar eder. Bu da öğretmenlerimizin, öğrencilere aşılayacağı, milli bir şuurla mümkün olacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle sevinç ve coşkusunu hep birlikte paylaştığımız 2018-2019 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyor; ilimize, ülkemize ve milletimize iyilikler, güzellikler ve başarılar getirmesini temenni ediyorum.”dedi.