Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen bilim fuarı açılışını İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Hasan Hüseyin Oduncu ve İl Müftüsü Lutfi Ketenci yaptı.

Açılış öncesi selamlama konuşması yapan Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yusuf Salık, “Din ilimleri ile fen ilimlerinin bilinmediği bir yerde istenilen başarı hiçbir zaman elde edilmez. Mutlaka ikisi beraber yürütülmelidir ki bir sonuç elde edilsin. Tek kanatlı kuş uçmaz, çift kanatlı kuş oldurma çabasındayız.” dedi.

Salık konuşmasında, “İmam hatip olarak sadece dini eğitim yapıp onun ötesinde başka bir iş yapmadığımızı göstermek üzere, sadece din eğitimine uğraşmadığımızı kültür dersleri ile de uğraştığımızı bugün burada ispatlamış oluyoruz. Unutmayalım ki belki burada öğrencilerimizin hazırlamış olduğu projeler bir büyük projenin henüz kıvılcımı konumundadır. Nice büyük alevler, yangınlar ufak bir kıvılcımdan başlar. Bizim öğrencilerimizin de yaptığı inşallah büyük projelerin bir kıvılcımını ateşlemekten ibaret olacaktır. Umut ediyoruz ki ileriki yıllarda çok daha projelere imza atacaklar, vatan, millet memleket uğruna güzel projeler yapacaklar.” ifadelerini kullandı.

Proje Yürütücüsü Ebru Yıldırım ise, bilim alanı üzerinde de bir güçlerinin olduğunu göstermek amaçları arasında yer aldığını söyledi.

Yıldırım, “20 Proje ile katıldık Tübitak Bilim Fuarına. 10 adet araştırma, 10 adet teknik tasarım projemiz var. Bu projelerimizden her birisi sunum aşamasında. İmam Hatip Lisesi’nin adını projelerimiz ile birlikte hem geliştirmek hem de öğrencilerimize bilimi yaşayarak öğretmen olduğunu amaçladık. Çok güzel ürünlerimiz var, emeği geçen öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum, onlar için de farklı bir etkinlik oldu.” dedi.

Kurdele kesimi sonrası Ketenci ve ziyaretçiler farklı branşlarda hazırlanan 20 ayrı projeyi tek tek gezerek projeler hakkında bilgiler aldılar.

20 Nisan Perşembe günü de açık olan bilim fuarı ziyaretçilerini bekliyor.