AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Uludağ Üniversitesi İnegöl Kampusu’na yapılan 500 kişilik ‘Kız Öğrenci Yurdu’ inşaatında incelemelerde bulundu.

Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hikmet Sami Yıldırımhan, Kredi Yurtlar Kurumu Bursa Bölge Müdürü Mehmet Müderrisoğlu ile birlikte yurt inşaatında incelemelerde bulundu. Şahin, yurdun 15 Şubat 2015 tarihinde tamamlanacağını, fakat 2015-2016 eğitim öğretim dönemi başında hizmete açılacağını söyledi.

İnegöl’e ulaştırma, sağlık, eğitim, turizm, tarım olmak üzere her alanda kamu hizmetlerini kazandırmaya çalıştıklarını kaydeden Şahin, “Sabah İnegöl tarımına hizmet edecek olan Babasultan Barajı’nı gezdik. Şimdi de eğitim ve öğretime hizmet verecek 500 kişilik öğrenci yurdunu inceliyoruz. İnşaatın yüzde 70’lik kısmı tamamlandı. 15 Şubat 2015 tarihine kadar bitecek. Ara dönemde öğrencileri farklık bir yerden buraya nakletme zorluğu var. Bunun için 2015-2016 eğitim öğretim yılı başında hizmete başlayacak. İnegöl’e gelecek çocuklarımıza hazırlıyoruz. MYO müdürümüzle mobilya atölyelerini de gezdik. Mobilya atölyeleri önceden binanın altındaydı. Çilek Mobilya’nın yöneticileri okulumuzla ilgilenerek, atölyelerin o kısma geçmesine vesile oldu. Kendilerine müteşekkiriz” diye konuştu.

İş adamlarına çağrıda bulunan Şahin, “Sanayicilerimiz yetişmiş eleman sıkıntısı çekiyor. Gazetelerin eleman ilanları ile dolu olduğunu da biliyoruz. Memba bu okullar. Biz iktidarda olmadığımız döneme kadarki açığı kapatmaya çalışıyoruz. İş adamlarımızın desteğine ihtiyacımız var. İş adamlarımızın bu iki depoyu onararak, okulun ihtiyaçlarına uygun hale getirip, makine ve teçhizat konusunda destek vermelerini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Şahin, erkek öğrencilerin barınma meselesinin ise Kredi Yurtlar Kurumu’nun özel yurtları kiralama yöntemiyle çözüleceğini sözlerine ekledi.