Karaman’daki sanayi kuruluşlarının devlet destek ve teşviklerinden haberdar olması AR-GE ve inovasyon faaliyetlerini geliştirebilmeleri orta ve ileri teknoloji seviyesine ulaşıp 2023 hedeflerine katkı sağlayabilmeleri için 23 Eylül 2014 tarihlerinde başlayıp 26 Eylül 2014 tarihinde tamamlanacak eğitim programı, Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlendi.

Programının açılışına Vali Murat Koca, Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Mustafa Akış, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekçi, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarlı ile çok sayıda davetli ve sanayici katıldı.

Eğitim programı OSB Müdürü Yasin Ünüvar ve Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Genel Sekreteri Ahmet Akman’ın açılış konuşmalarının ardından MEVKA adına Mücahit Kınalı,  ajans tarafından verilen destekleri anlattı. Sonrasında Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) adına Işık Aşar, TÜBİTAK destekleri hakkında bilgi verdi.

Verilen bilgiler sonrasında Karaman’da MEVKA desteklerinden yararlanıp işini büyütüp modern bir tesise sahip olan ALZEMO Mobilya sahibi Zeki Yarar, MEVKA desteğinden  faydalanma hikayesini anlatırken SOLİMPEKS firması ise, TÜBİTAK ve MEVKA dan aldıkları desteklerinden faydalanma süreçlerini ve sonuçlarını katılımcılarla paylaştı.

İlk Günün sonunda Eğitimlerde sunum yapan konuşmacılara katkılarından dolayı plaket verilmesi ile ilk gün eğitimleri sona erdi.  

İkinci gün eğitimleri Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca verilen destek ve teşviklerin anlatımıyla başladı. Sonrasında Tarımsal Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu desteklerinin anlatımıyla devam etti. Öğleden sonra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından Şube Müdürü Serdar İmamoğlu SAN-TEZ Desteklerini, Dicle Yılmaz TEKNO-YATIRIM desteklerini anlattı. İkinci gün eğitimleri İŞKUR Şube Müdürü Metin Akgül’ün sunumu sonrasında eğitimlere katkı sağlayanlara plaket verilmesiyle son buldu.

Kamu destekleri eğitim programı Perşembe ve Cuma günü KOSGEB, Ekonomi Bakanlığı, SGK,KOP ve Kredi Garanti fonu eğitimleri ile devam edecek ve Cuma günü katılımcılara sertifika takdimi ile sona erecek.