Karaman Lisesi 2016 yılında Türkiye Ulusal Ajansına sunduğu 2 projesi hibe almaya hak kazandı.

Karaman Lisesi Müdürü Ayhan Kahraman ve okul yönetimi, basın mensuplarıyla bir araya gelerek, proje hakkında bilgiler verdi.

Kahraman, yaptığı konuşmada, kurulduğu 1955 yılından bugüne kadar ilimize kültür, ekonomi, siyaset, sanat, fikir alanlarda pek çok değeri kazandıran Karaman Lisesinin bir ferdi olmaktan büyük onur duyduğunu söyledi.

“Geçmişi başarılarla dolu, köklü bir eğitim kurumu olan Karaman Lisesi her zaman Karamanımızın lokomotifi olmuş yetiştirdiği insanlar ile her alanda ilimize yön vermiştir” diyen Kahraman, “Bugün de okulumuz, ilimiz ve ülkemiz eğitimi için önemli olduğunu düşündüğümüz çalışmalarımızı sizlerle paylaşmak istiyorum: Malumunuz olduğu üzere Erasmus+ Eğitim ortaklığı proje başvuruları AB Ulusal Ajans koordinesinde yürütülmektedir. 2015 yılında okulumuz ‘Youth To Busines Enterpise’ adlı K2 projemiz ile başvuru yapmış ve bu projemiz kabul edilmiştir. İngiltere, Fransa, Hollanda, İspanya, Polonya, Romanya, Slovenya ‘dan oluşan yedi Avrupa ülkesine toplamda otuz beş öğrencimiz ve yirmi bir öğretmenimizi eğitim ve kültür alanındaki farklılıkları yerinde inceleyerek öğrencilerimizin meslek seçimi , iş girişimciliği, kendini ifade edebilme yeteneklerini artırma amaçlı geziler yapmaya başladık. Projemizin süresi üç yıl olup 2018 yılında projemiz sonlanacaktır” dedi.

2016 yılında Ulusal Ajansa bu sefer iki proje ile başvuru yapan okulun her iki projesi de kabul edildiğini aktaran Kahraman, “Aynı zaman diliminde üç projesi birden kabul edilen okulumuzun bu başarısı Karaman ölçeğinden daha büyük illerde bile ender rastlanan bir başarıdır. Bu başarımızın büyüklüğünü sayısal ifadelerle şöyle aktarabilirim. Bu yıl kabul edilen öğretmen eğitimi amaçlı K1 projemiz ülkemizde ulusal ajansa başvuru yapan 3246 projeden kabul edilen 81 proje arasındadır. Bu proje ile toplamda on sekiz öğretmenimiz Portekiz, Almanya ve Hollanda da onar günlük eğitimler ile Kariyer planlama, Eğitim Koçluğu ve Anne-Baba eğitimi konularında uzmanlardan eğitim alarak kazandıkları bilgi ve becerileri öncelikle okulumuza ardından ilimizdeki diğer eğitim kurumlarına aktaracaklardır” diye konuştu.

Bu yıl kabul edilen diğer projenin ise ‘Erken Okul Terkinin Önlenmesi’ konulu K2 yani öğrenci ve öğretmen eğitimi projesi olduğunu belirten Kahraman, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu projemiz de tüm Türkiye de başvuru yapan 344 proje arasında kabul edilen on projeden biri olarak büyük bir başarı elde etmiştir. Bu kategoride başvuru yapıp yedekte kalan beş kurum arasında üniversiteler, valilikler ve il müdürlüklerinin olduğunu belirtmek isterim. Bu projemizle koordinatör ülke olarak biz ve İtalya, İspanya, Portekiz, Romanya ve Litvanya’dan oluşan ortaklarımızla birlikte 17 öğretmen ve 12 öğrenciden oluşan hareketlilikler gerçekleştirerek ülkemiz eğitiminin ciddi sorunlarından olan erken okul terkinin azaltılmasına yönelik çalışmalar yapılacaktır. Bu projemizin süresi iki yıl olup proje bitiminde fikri çıktı olarak çalışmalarımız kitap haline getirilecektir. Sonuç olarak eğitim-öğretimde, sosyal alanda, sporda, sanatta kısacası her alanda önde olan Karaman Lisesi yine farklılığını ortaya koymuştur. Bu projelerin hazırlanmasında ve uygulanmasında bizlere her türlü desteği veren İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Asım Sultanoğlu’na okulumuz adına teşekkür ederiz.”