TÜBİTAK tarafından projelendirilen 4006 Bilim Fuarı Sergisi 10-11 Mayıs 2018 tarihinde okul spor salonunda gerçekleşti.


Okul Müdürü Murat Şen’in selamlama konuşması ile başlayan fuar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Servet Türegün, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Hasan Topal ve Haşim Tunca’nın açılış kurdelasını kesmesiyle devam etti.

Karaman TOBB Fen Lisesi bu yıl 4006 Bilim Fuarında hazırladığı bilimsel projelerde ilimizin tüm okullarından öğrencilerin akınına uğradı. Proje sergisinde temel bilim dallarında öğrencilerin hazırladığı çok farklı projeler sergilendi. Ayrıca tasarım ve fotoğraf sergileri de, proje sergisine renk kattı. Proje sergimize ilimiz okullarından yaklaşık 2500 öğrenci, veli ve okul yöneticileri katılarak öğrencilerimizin projelerini izleme imkânı buldular. Proje sergisinde ülkemizde lise seviyesinde bir ya da iki okulda deneyi yapılabilen “Süperiletkenlik ve Manyetik Levitasyon” deneyi çok ilgi gördü.

Okuldan yapılan açıklamada;’’Proje koordinatörü Mehmet Emin Eren başta olmak üzere, okulumuz yönetici, öğretmen ve öğrencilerine bilim fuarı sergisine katkıları ve hazırlamış oldukları projelerden dolayı teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu etkinliğimizde öğrencilerimizi yalnız bırakmayıp, onlara destek verdikleri için, başta protokol üyeleri olmak üzere, okul aile birliği başkanımız M. Kerim Yıldızbaş ve öğrenci velilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.’’Dendi.