Karaman’da toplumun sosyal ve ahlaki altyapısının gelişmesine katkıda bulunmak amacı ile eğitim, kültür ve spor alanında çalışmalar yapan Erdem Kültür Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği tarafından 03 Ekim Salı günü itibarı ile eğitim seminerlerine başlıyor.

Her hafta Salı günü saat 20.00’da başlayacak olan program dernek salonunda icra edilecek. 3 Ekim Salı günü ilk program Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Duran Ali Yıldırım tarafından sunulacak ve ikinci hafta ise yine aynı fakülteden Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nasseruddin Mazhari tarafından gerçekleştirilecek. Yıl boyunca Yıldırım ve Mazhari hocalar dönüşümlü olarak Ramazan ayına kadar her salı dernekte tefsir ve hadis anlatımına devam edecek.

Program hakkında açıklama yapan Erdem Kültür Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği; “Ahirete yolculukta yanlarına alacakları azık çantasını doldurmak isteyenleri ve bu konulara ilgi duyan veya bilgi edinmek isteyen herkesi programlarımıza bekliyoruz. Dernek; Külhan Mah. 43. Sok. No:2 adresinde bulunan merkezinde hizmet vermektedir.

Ayrıca, Cumartesi günleri saat 10.00-13.00 arasında Evde Karakter Eğitimi (EKE) adı altında ilkokul öğrencilerine görgü kuralları, ahlak, Kur'an-ı Kerim, temel dini bilgiler ve el becerilerine yönelik eğitim çalışması yapılmaktadır. Öğleden sonra ise lise ve Üniversitede okuyan kız öğrencilerle bayanlar tarafından hasbihal programı yapılmaktadır. Pazar günleri ve akşamları ise erkek öğrencilere yönelik programlar yapılmaktadır.

Yeni Eğitim sezonunun hayırlı ve bereketli olmasını dileriz.” dedi.