Karaman Ağız Diş Sağlığı Merkezinde (ADSM) Başhekim Dt. Fatih Kutsal’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen sertifika törenine Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Küçük, Halk Eğitim Merkezi Şube Müdürü Hasan Hüseyin Oduncu katıldı.

ADSM Başhekimi Dt. Fatih Kutsal törende yaptığı konuşmada hastanelerin sağlık dağıtan ve hastalıkların iyileşmesi için var olan bir kurumlar olduğunu bu nedenle de buraların sürekli temiz, steril ve hijyenik olması gerektiğini belirtti. Sağlık kurumlarına bir günde giren insan sayısının çok olduğunu, kurumların daima temiz ve hijyenik kalmasının ancak doğru ve sık temizlik yapmakla mümkün olacağını ifade etti.

Dt. Fatih Kutsal; “Hepimiz temizlik yapmayı biliyoruz elbette. Ancak hastane temizliği, ev temizliğinden çok farklı olmalı. Hastane içinde tedavi gören hastaların ve sağlık personellerinin hastane enfeksiyonu kapmamaları için temizliğin tecrübeli kişiler tarafından doğru temizlik malzemeleri ile doğru bir biçimde yapılması çok önemlidir.” şeklinde konuştu.

Dt. Kutsal son olarak Halk Eğitim Merkezi yetkililerine ve eğitime devam ederek sertifika almaya hak kazanan temizlik personellerine de teşekkür etti.

Sertifika töreni, hazırlanan öğle yemeği ve katılımcılara sertifikalarının verilmesinin ardından sona erdi.