Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında Makbule Orman Ortaokulunca yürütülmekte olan “Europe in School” adlı proje kapsamında İtalya, İspanya, Polonya, Romanya Estonya ve Finlandiya’dan gelen 21 kişilik proje ekibi İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu‘nu ziyaret etti.

Ziyarette ,Makbule Orman Ortaokulu Müdürü Rahim Özkaya ”AB Eğitim ve Gençlik Programından Comenius Programı kapsamında İtalya, İspanya, Polonya, Romanya Estonya ve Finlandiya ile  hazırladığımız “Europe in School” adlı projemizin ana teması çevredir. Bu kapsamda ortak ülkelerde ve okullarda yapılmakta olan iyi uygulamaları transfer etmeyi ve ilimizde yaygınlaştırmayı amaçlamaktayız .” dedi. Proje katılımcılarından Laura Fdez- Borrella’da söz alarak” Ülkenizde ve Karaman’da bulunmaktan son derece mutluyuz. Daha önce ülkenize gelen arkadaşlarımızdan duyduğumuz sıcakkanlı insanları ve Karaman insanının misafirperverliğini yerinde görme şansına sahip olduk. Bu ilgiden dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen idareci ve öğretmenleri ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu “Eğitim kurumlarımızda proje kültürünün oluşturulması amacıyla il ve ilçe merkezlerinde Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları hakkında 3500 öğretmenimize bilgilendirme seminerleri yapılmıştır. Yapılan çalışmalar sonucunda ilimizde 90 Avrupa Birliği projesi kabul edilmiş olup, ilimize 2.441.330 AVRO finansman desteği sağlanmıştır.
20.01.2013 tarihi itibariyle projeler kapsamında 385 öğrenci, 668 idareci ve öğretmenimiz olmak üzere toplam 1053 personelimiz Avrupa ülkelerine giderek alanlarıyla ilgili staj ve inceleme yapma imkânı bulmuştur. Yine AB projeleri kapsamında 703 kişi yurt dışından Karaman’a katılımcı olarak gelerek Türk Milli Eğitim Sistemini yakından incelemiştir. Projeler aracılığıyla ilimizin tanıtımına katkıda bulunulmuş, kültürler arası kaynaşmaya, yeni dostlukların oluşmasına ve proje konularıyla ilgili çalışmalar yapılmasına vesile olunmuştur. Bu güzel ve yararlı çalışmaları ortaya koyan öğretmen, öğrenci ve idarecilerimizi tebrik ediyorum ”dedi.