Nefise Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ve AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Ulusal Ajans tarafından desteklenen "Beceri Eğitiminde AB Perspektifi" isimli Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği projesi bünyesinde 10 öğrenci, 4 gözlemci öğretmen, 2 refakatçi öğretmen Portekiz'de beceri ve iş başı gözlemleri eğitimi yaptı.

Proje kapsamında Nefise Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanından 3 öğrenci ve 1 öğretmen Agrupamento de Escolas de Moure e Ribeira do Neiva adlı okul öncesi kurumlarında, Yiyecek ve içecek Hizmetleri Alanından 3 öğrenci ve 1 öğretmen Fernando Teixeira & Belkis Pereira Lda isimli restoranlarda, Grafik ve Fotoğraf Alanından 2 öğrenci ve 1 öğretmen Cru Design isimli şirkette, Bilişim Teknolojileri Alanından 2 öğrenci ve 1 öğretmen Verde Center ve Recicla PC isimli şirketlerde, 2 refakatçi öğretmen ile Portekiz'in Braga şehrinde, öğrenciler 3 hafta öğretmenler ise 2 hafta süren eğitim ve uygulama programlarını başarı ile tamamlayarak Karaman’a döndü.

“TERCİH EDİLEN BİREYLER OLACAKLAR”

Hatuniye Medresesinde düzenlenen program ile öğrenciler ve öğretmenler, mesleki eğitim yapılan işletmelerde beceri eğitiminin mesleki yeterlilik kazandırmadaki yeri ve önemini anlattı.

Programda konuşan Nefise Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ümit Taşkuyu, proje kapsamında öğrencilerin edinmiş oldukları kazanımları ile yurt içinde istihdam edilen kurum ve kuruluşlar içerisinde tercih edilen bireyler olacaklarını söyledi.

Öğrencilerin çalıştıkları kurumlara evrensel bir bakış açısı ile artı değer katacaklarını dile getiren Taşkuyu, “Yerinde uygulama faaliyeti sayesinde öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz, Portekiz'deki eğitim olanaklarını gözlemleyerek, okulumuzdaki mesleki alan uygulamalarını AB standartlarına taşıyacaklardır. Bu projede yer alan öğretmenlerimizin iş başı gözlemlerle mesleki eğitime ve uygulamalara bakış açısı gelişmiş ve yeni bir vizyon kazanmışlardır. Bu doğrultuda projeye dahil olan öğretmenlerimiz, geleceğin anneleri olacak olan öğrencilerimize deneyimlerini aktararak ülkemizin geleceğinin şekillenmesinde etkin rol oynayacaklardır. Proje ile katılımcıların mesleki yeterliliklerinin gelişmesine katkı sağlanmış, mesleki yeterliliklerinin Avrupa ülkelerindeki uygulamalar ile kıyaslamalar sağlamış; gittikleri ülkede alanlarıyla ilgili teknolojik gelişmeleri, uygulama alanları ve gelişmelerin uygulanma şekillerinin nasıl olduğunu, uygulamalı şekilde yerinde öğrenmeleri sağlanmıştır. Katılımcı öğretmenlerimiz bu hareketlilikten sonra kendilerini etkin olarak geliştirerek, öğrencilerine ve diğer öğretmenlere alanları ile ilgili uygulamalar konusunda bilgi, beceri ve deneyimlerini aktarmaları sağlanacaktır.” dedi.

Programa, Karaman Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt, Karaman Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, farklı okullardan gelen idareciler, okul yönetimi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.