Turizm konusunda farkındalığı artırmak, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla,15-22 Nisan tarihleri arasında “Turizm Haftası” kutlanmakta. Turizm Haftası ve “81 İl İle Farkındalık Yaratan Etkinlikler” eTwinning projesi kapsamında Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu, Karaman’ın tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.

Amacı Türkiye’de ve Dünya’da kutlanan belirli günlerin etkin bir şekilde 81 ilde kutlanması, diğer ülkelerde de kutlanarak toplumda farkındalık yaratacak çalışmalar yapılması olan projede, Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu 4/A sınıfı öğrencileri sınıf öğretmeni Zahide Çömlekci ve Din Kültürü Ahlak Bilgisi öğretmeni Ayşe Demirel ile birlikte Yunus Emre Cami ve parkı, Aktekke Cami, Hatuniye Medresesi, Karaman Müzesi, Karaman Kalesi ile Karaman Tanıtım ve Bilgi Merkezi’ni gezdi.

Tanıtım merkezinde Karamanoğlu Mehmet Bey, Kazım Karabekir, Yunus Emre ve Mümine Hatun’un balmumu heykellerini görüp heyecanlanan öğrenciler görevlilerden bilgi aldı, aynı zamanda öğrenciler de eğlendi. Öğrenciler, Karaman’ın turistik mekanlarından olan Taşkale ve İncesu mağarasının 3 boyutlu fotoğraflarını da ilgi ile inceledi. Duvar ve zeminde yer alan tematik haritalar ile filmler de öğrencilere Karaman’ı daha iyi tanımaları açısından yararlı oldu.

Öğrencilerin proje kapsamında hazırladıkları Karaman’ı tanıtacak “Dilimiz Türkçe’dir der Karamanoğlu, Taşkale Atatürk’ün ata yurdu, Meşhurdur Karaman’ın tulumu, koyunu” sloganının video çekimi yapılarak gezi tamamlandı.