Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle “Sanat Terapidir” sloganıyla yola çıkılarak hazırlanan “Üç Kuşak Sanat” projesiyle okullar sanatla güzelleşiyor.

Söz konusu proje kapsamında, İl Milli Eğitime Müdürlüğüne bağlı okullarda sanat atölyeleri, laboratuvarlar, STEM atölyeleri, resim ve müzik atölyeleri oluşturuluyor. Öte yandan ise Halk Eğitim Müdürlüğü Resim Öğretmeni ve proje koordinatörü Ebru Şenlik, üniversite öğrencileri ile minikler okul duvarlarını boyayarak güzelleştiriyor.

Kovid-19 döneminde evlerinde sıkılan minikler, uzun bir süre boyunca okullarından ayrı kalmışlardı. Hazırlanan “Üç Kuşak Sanat” projesiyle birlikte minikler, sosyalleşerek eğlenceli vakit geçirirlerken diğer yandan ise sanata olan ilgileri artıyor. Projede sanatla birlikte öğrencilerin motivasyonun arttırılırken, ilimizin okullarına eğlenceli eğitim ortamı kazandırılması amaçlanıyor.

Hazırlanan projenin il durağı ise Medine ve Yaşar Evcen Anaokulu oldu. Proje kapsamında Medine ve Yaşar Evcen Anaokuluna sanat atölyesi oluşturulurken, proje koordinatörü Ebru Şenlik, üniversite öğrencileri ile miniklerde yemekhane ve sahne salonlarını boyayarak güzelleştirdiler.

Okulda yapılan çeşitli çalışmalara, KMÜ Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Hakan Yılmaz, Medine ve Yaşar Evcen Anaokulu okul idaresi İlyas Yozcu ile Nurcan Özçelik’te katıldı.

Gerçekleşen proje hakkında açıklamalarda bulunan Medine ve Yaşar Evcen Anaokulu okul idarecileri İlyas Yozcu ile Nurcan Özçelik: “Öğrencilerimiz sanatsal ve görsel zekalarını proje kapsamında yaptıkları etkinliklerle geliştirdiler. “Üç Kuşak Sanat” projesiyle birlikte, okulumuza sanat atölyesi oluşturduk, sahnemizi ise çocuklarımızın mutlu olacağı ve eğlenerek öğrenebileceği ortam olarak kazandırmayı amaçladık” ifadelerine yer verdiler.

Projenin yapıldığı anaokulun ziyaret eden Milli Eğitimden sorumlu Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alarak, miniklerle tek tek ilgilendi.

Projenin çeşitli okullarda da gerçekleştirileceği öğrenildi.